Bu amaçla ilçenin sırtını yasladığı Honaz Dağı’nın yaklaşık 1500 rakımlı bölgesinden doğarak Honaz’ın Bağarası Mevkiinde ki tarım arazilerine akan Dinana Çayı’nı kapalı havzada toplama çalışması hayata geçirildi.

Proje için mart ayından bu yana aralıksız çalıştıklarını belirten Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, tarıma ve tarımsal sulamaya destek amacıyla bu çalışmayı çiftçilerimize kazandırdıklarını belirtti. Başkan Kepenek; ‘Üreticilerimize hem temiz, hem sağlıklı ve bol miktarda su sağlamak için bugün itibariyle projeyi hayata geçirdik. Proje ile belediye bütçemiz sulama amaçlı kullandığımız elektrik enerjisinden, personel giderinden ve bakım onarım giderlerinden önemli ölçüde tasarruf sağlamış olacak. Açık alanda akan suyun bahçelere ulaşıncaya kadar ki su kaybının da önüne geçmiş oluyoruz. Bununla birlikte özellikle bahar ve yaz döneminde ilçedeki kaliteli sulama suyunun, Honazımızın en değerli kirazının yetiştiği verimli toprakların, arazilerin bulunduğu Bağarası Mevkiinde ki damla sulama sistemlerine ulaştırıp, bahçelerimizi temiz, çakıl toprak olmayan su ile buluşturuyoruz. Bu da kirazın, cennet elmasının, sebzenin kalitesinin ve sulama sıklığının artmasına yol açacaktır. Verimli topraklarıyla Honaz üretecek, üretici kazanacak, Honaz kazanacak. İlçemize, çiftçilerimize hayırlı, uğurlu olsun’ şeklinde konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Çetinkaya ile birlikte sulama havzasının kapalı borular ile kanala aktarıldığı bölgede inceleme yapan Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, gerçekleştirilen bu çalışmada ortalama 2 kilometreye yakın koruge boru kullandıklarını, 5 yüz metre aralıklarla dinlendirme havuzu inşa ettiklerini ve bu şekilde kapalı sistemle taşınan sulama suyunun, yaklaşık 2500 dönümlük verimli arazilere sahip Bağarası Mevkiindeki damla sulama sistemlerine bağlandığını belirtti.

Honaz Belediyesinin Tarımsal Sulamaya Desteği SürüyorHonaz Belediyesinin Tarımsal Sulamaya Desteği SürüyorHonaz Belediyesinin Tarımsal Sulamaya Desteği Sürüyor