HABERDENİZLİ.COM

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında temsili koltuğa oturma töreni için Honaz Belediyesi Ortaokulu Müdürü Veli Karadeniz ve okul öğretmeni eşliğinde 8. Sınıf öğrencisi Huriye Yelek ve 5. Sınıf öğrencileri Eylül Bayrak ve Enes Karadeniz, Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu’nu makamında ziyaret etti. Huriye, Eylül ve Enes’in heyecanlarına ortak olan Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu yaptığı konuşmada, “Öncelikle Honaz Belediyesi Ortaokulu müdürümüze, öğretmenlerine ve sevgili öğrencilerimize bu vesile ile hoş geldiniz demek istiyorum. Bildiğiniz gibi Pazartesi günü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı. Dünyada kendilerine bayram atfedilen en şanslı çocuklar Türk çocukları. Dolayısıyla her 23 Nisan’da olduğu gibi kaymakamlık, belediye başkanlığı, garnizon komutanlığı ve diğer makamlarımızı bugüne özel olarak öğrencilerimize devrediyoruz. Bugün de ilçemizin güzide eğitim kurumlarından Honaz Belediyesi Ortaokulumuzdan üç öğrencimizi, Huriye Yelek, Eylül Bayrak ve Enes Karadeniz’i misafir ediyoruz. Tabi bu öğrencilerimiz geleceğimizin doktorları, öğretmenleri, mühendisleri, idarecileri, siyasetçileri, belediye başkanları ve kaymakamları olacak. Açıkçası bu çocuklarımızın iyi yetişmesi ve eğitimlerinin kaliteli ve nitelikli alması, ayrıca onların mili ve manevi değerlerine bağlı olarak yetişmeleri ülkemizin geleceği açısından çok ama çok önemli” dedi.

Bu amaç için emek sarf eden gayret gösteren bir eğitim ordumuzun olduğunu belirten Devecioğlu, “Ben, bu hedef için çalışan ve gayret gösteren tüm eğitim neferlerimize huzurlarınızda teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bu vesile ile bugün temsili olarak makamımızı devrettiğimiz bu çocuklarımızın istedikleri hedeflere ulaşması en büyük temennimiz. Bu doğrultuda yapacakları tüm çalışmalarda Allah başarı ve muvaffakiyetler nasip etsin. Son olarak ziyaretlerinden dolayı Honaz Belediyesi Ortaokulu Müdürüne ve öğrenci kardeşlerimize tekrar hoş geldiniz derken, tüm ilçe halkımızın ve milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Temsili Belediye Başkanlığı makamına oturan Huriye Yelek’te, koltuğa oturur oturmaz ilk icraatının okulunun bahçe düzenlemesi için verdiği talimat oldu. Bunun için Belediye Fen İşleri Müdürü’nü arayan yeni başkan bu konuda gerekli çalışmaların başlaması talimatını verdi.

Ziyaretin sonunda Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, öğrencilere hediye takdim ederken, çocuklar ile hatıra fotoğrafı çektirip sohbet etti.