Heykeltıraş Yunus Tonkuş tarafından yapılan 'Dostluk Heykeli', 2006 yılında Türk- Yunan Dostluk Festivali sırasında dikildi. Birbirinin içine geçmiş çelik metal borularla 2 ülkenin dostluğunu simgeleyen heykelin kaidesinde Yunan şair Yorgo Seferis'in de bir dörtlüğü yer aldı. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci bir süre sonra, bu dörtlüğün yanına Nazım Hikmet'in 'Davet' adlı şiirinin yazılı olduğu metal plakayı taktırdı. Ancak bu metal plaka 4 yıl içinde 5 kez kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce söküldü.

'EVLERİNE ASMIŞLARDIR'

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de vatansever olduğunu söylediği ve sık sık hayranlığını dile getirdiği Nazım Hikmet'in şiirinin heykelde kalmasını sağlayacağını belirterek şunları söyledi:

"Metal plakaları sökenler herhalde onları evlerinin en güzel yerine asmıştır. Necip Fazıl Kısakürek ismini, Denizli Belediyesi'nin yaptırdığı bir ilköğretim okuluna vermiştik. Nazım Hikmet'in adını da kültür sitesine verebiliriz. Benim sol yanım Nazım, sağ yanım Necip Fazıl, orta yanım Mehmet Akif. Bu isimler bizim güzel değerlerimiz."