Denizli'de mevlid programlarını takip etmek isteyen bir grup öğrencinin kurduğu sosyal medya grubu, ülke çapından paylaşımlarla hızla büyüdü.

Sosyal medya üzerinde "Mevlüt Bulma Grubu" adı altında paylaşım kabul eden grubun kurucusu ve üniversite öğrencisi Evrim Arık, illerindeki mevlidleri takip eden arkadaşlarıyla ağustos ayında kurmaya karar verdikleri grubun, paylaşımlar sayesinde hızla büyüdüğünü aktardı.

İlk kurulduğunda 25 üyesi olan grubun özellikle öğrenciler tarafından takip edildiğini anlatan Arık, "İsteyen herkes, mevlid programlarını grubumuz üzerinden takip edebiliyor. Bu hayırseverlerin de beğenisini kazandı çünkü bu sayede hayırlarının daha çok kişiye ulaşmasını sağlıyorlar. Şu an yaklaşık 26 bin üyemiz var. Bize çok güzel dönüşler geliyor. İmamlardan, hayırseverlerden, toplumun tüm kesimlerinden çok güzel tepkiler var." dedi.

Kendilerine ulaşan hayırseverlerin de hayırlarının öğrencilere ulaştırılmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdiğine işaret eden Arık, programlarda artan yemeklerin de sokak hayvanlarına ulaştırılmasını sağladıklarını ifade etti.

Grup üyelerinden Ateş Haldenbilen de mevlid programları sayesinde yeni insanlarla tanışma fırsatı bulduklarını, bunun diğer hayır işlerine de öncülük ettiğini söyledi.

Düzenlediği mevlid programı için grupta paylaşımda bulunan Cihan Sulayıcı ise bu oluşumun bir sosyal sorumluluk projesine dönüşmesi gerektiğini dile getirdi.