Denizli’de faaliyet gösteren hekim odaları, sendikalar ve derneklerin il yöneticileri Denizli Tabip Odası’nda düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıda sağlık sisteminin girdiği çıkmaz ve hekimlerin ortak sorunları değerlendirildi. Düzenlenen toplantıya AHESEN, Denizli Aile Hekimleri Derneği, Denizli Diş Hekimleri Odası, Denizli Tabip Odası, Hekimbirliği Sendikası, HEKİMSEN, TABİPSEN, Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği Denizli Şubesi katıldı.

Birinci basamak sağlık sistemindeki sorunlar, devlet hastanelerinde yaşanan tıkanıklık, hastaların kaliteli sağlık hizmetine ulaşmasındaki engeller, hekimlerin tükenmişliği, özlük haklarının yetersizliği, sağlıkta şiddet, yeni yetişen hekimlerin önündeki zorluklar masaya yatırıldı.

26-27 Mayıs tarihlerinde sendikalar tarafından alınan iş bırakma eylemi kararlarının desteklenmesi, 29 Mayıs’da Ankara’da Türk Tabipler Birliği tarafından organize edilen yapılacak Beyaz Mitinge katılınması, hekim örgütlerinin birbirlerine destek olması ve iletişimin arttırılması için düzenli toplantılar yapılması, yaşanan sorunların kapsamlı bir şekilde incelenmesi ve çözüm önerileri geliştirilmesi konularında fikir alışverişinde bulundular.