Denizli İl Jandarma Komutanlığı, helikopter destekli trafik ve asayiş uygulaması yaptı. Trafikte kural ihlali yapan araçlar havadan helikopterle tespit edilirken, denetim noktasında durdurulan araçlara, cezai işlem uygulandı. 
Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bugün Honaz-Denizli Karayolu, Karakurt Mevkii’nde helikopter destekli trafik ve asayiş uygulaması yaptı. 
Jandarma birimlerinin trafik denetlemelerinde etkinliğin arttırılması amacıyla il genelindeki uygulamaları karadan sürerken helikopterle de havadan denetim gerçekleştirildi. 
Kural ihlali yapan araçları havadan tespit eden ekipler, bu araçları uygulama noktalarına bildirdi. Kontrol noktasındaki güvenlik güçleri tarafından 180 araç kontrol edildi. Kural ihlali yaptığı tespit edilen 25 sürücüye cezai işlem uyguladı. Cezai işlem uygulanan araçlara toplam 2 bin 684 lira para cezası kesildi. 9 araç ise trafikten men edildi.  Karadan yapılan denetimlerde, durdurulan araçlar jandarma arama köpekleri "Evlat" ve “Bekar” yardımıyla didik didik arandı.
JANDARMA’DAN SÜRÜCÜLERE İKRAM
İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz uygulamayı yerinde denetleyerek görevlilerden bilgi aldı. Ekipler, sürücülere emniyet kemeri takmaları ve seyir halindeyken cep telefonuyla konuşmamaları uyarısında da bulundu. Denetimler esnasında ekipler, durdurularak aramaları yapılan araların sürücü ve yolcularına kurabiye ikramında bulundu.