Denizli’de İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, 2010 yılı yaz sezonunda, köyler için il özel idare bütçesinden yaklaşık 20 milyon liralık yatırım yapacaklarını söyledi.

İl genel meclisinin aldığı kararlar doğrultusunda şehirde ne varsa köylerde de olması için çalışmalar yaptıklarını belirten Halil Pekdemir, ilk kez bu yıl 100 köye çocuk oyun alanları kuracaklarını, taşımalı sistemde bulunan köylerde öğrencilerin yağmurdan, rüzgârdan korunabilecekleri duraklar yapılacağını söyledi. Denizli’nin 360 köyüne hizmet götürdüklerini dile getiren Pekdemir, “Bu sene köylerimizde kullanılmak üzere 2 milyon 800 bin lira ödeme yaparak 340 bin metre kare daha kilit taşı aldık. Geçtiğimiz yıllarda 253 köyümüzün köy meydanlarını ve ana sokaklarını kilit taşı ile döşemiştik. İl özel idaresi olarak hedefimiz 2014 yılına kadar kilit taşı döşenmeyen köyümüzün kalmamasıdır” dedi. Kilit taşlarının döşenmesi ile köylerin tozdan ve çamurdan kurtulacağını, köy içlerinin daha da modern olacağını söyleyen Pekdemir, “Köylerimize hizmetlerimiz her yıl artarak devam ediyor. Köy içlerine kilit taşlarının döşenmesiyle birlikte içme suyu bakım onarım ve su depoları tadilatlarını da yaptırıyoruz. Köy mezarlıklarımızın çevresini tel örgülerle çevirip, tel etraflarına fidan dikimleri yapacağız. Köy mezarlıkları için ilk etapta 50 bin metre tel örgü alımı ihalesini açacağız. İl genelinde ilk kez köylerde yaşayan çocuklarımızın şehirde yaşayan yaşıtları gibi oyun parklarında gönüllerince oynaması için ilk etapta 100 köyümüze oyun grupları alarak montajlarını yapacağız. 2013’te oyun grupları olmayan köyümüz kalmayacak. Bunların yanında taşımalı sistemde eğitim öğretim olan tüm köylerimize yine ilimizde ilk kez otobüs durakları yaptıracağız. Bu duraklar öğrencilerimizi yağmurdan, sıcaktan, tozdan ve soğuktan koruyacak. Yaz sezonu boyunca köy yollarımızda asfalt yaması, asfalt yenilemesi ve yeni asfalt dökümleri yapacağız” dedi.

Toplulaştırmaya devam

İl Özel idaresi olarak Serinhisar, Yassıhöyük, Apa, Karahöyük bölgesinde bulunan 6 bin hektarlık alanda toplulaştırma yapacaklarını belirten Pekdemir, “Geçtiğimiz yıllarda 35 bin hektarlık alanda toplulaştırma yaptık. Üreticilerimizin ürettiğinden daha fazla ürün alması, kaliteli ve bilimsel üretim yapabilmesi için bu çalışmaların yapılması gerekiyor. Köylerimize yaptığımız yatırımların yanında il özel idare bütçesinden milli eğitime 9 milyon 500 bin liralık kaynak aktaracağız. Bu paralarla da köy okullarımızın bakımları, onarımları, boyamaları, kalorifer tesisatlarının yapımı ile yeni okullar ve ana sınıflarının yapımı sağlanacak. 180 köy okulumuzun bakım ve onarımlarını yaptırdık. İl genel meclisimizden oy birliği ile aldığımız kararlarla kent insanlarımıza hizmet götürmeye devam edeceğiz. Köylerde yaşayan insanlarımızda şehirlerdeki vatandaşlarımız kadar hizmet alacak. Sorunsuz örnek köylerimizle insanlarımızın daha mutlu ve huzurlu yaşamalarını sağlayacağız” dedi