Denizli’de 1938 yılından bu yana helva ve şekerleme üretimi yapan kentin en ünlü tatlıcısı Hacı Şerif, ürettiği 20 çeşit meyve tatlısına ilave olarak bu yıl ‘Hacı Şerif Cennet Hurması’nı da ekledi.

Babadağ ilçesinin yaylalarında tamamen organik olarak yetiştirilen cennet elmalarının kabuklarının soyulmasının ardından ipe dizilerek güneş görmeden kurutulması ile elde edilen özel tatlı, Medine’nin meşhur hurmasına rakip oldu. Türkiye’de ilk kez Denizli’de cennet hurmasının kendileri tarafından yapıldığını, tatlı sayesinde cennet elması üreticilerin de iyi paralar kazanmaya başlayacağını ifade eden Hacı Şerif sahibi Necip Helvacı, tatlının şeker hastaları tarafından da rahatlıkla tüketilebileceğini söyledi. Firma olarak yeniliklere ve Ar ge ye önem verdiklerini Denizlilileri yeni tatlarla buluşturmaya devam edeceklerini belirten Necip Helvacı, “Hacı Şerif Cennet Hurması, magnezyum, potasyum, kalsiyum, çinko ve fosforu yüksek oranlarda bulundurmaktadır. İçerdiği bu bileşikler, bu meyveye yüksek düzeyde antioksidan özellik sağlamaktadır. Hacı Şerif Cennet Hurmasının kalp-damar sistemi hastalıklarına olumlu etkisi vardır. Kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürücü özelliğinin olduğu da tespit edilmiştir. Aynı zamanda, bağışıklık sistemini kuvvetlendirmekte, sindirim sistemi hastalıklarına iyi gelmekte ve kanserden korunmada önemli yer tutmaktadır. Dünyada sevilerek tüketilen ve aranan bu meyve, kansızlığa, vitamin eksikliğine, mide-bağırsak hastalıklarına ve soğuk algınlıklarına karşı iyi gelmektedir. Hacı Şerif Cennet hurmasının iştah açmada etkili olduğu araştırmalarda ortaya çıkmıştır.

Hacı Şerif Cennet Hurması ayrıca çok önemli bir lif kaynağıdır. Çözülemeyen liflerin kolon kanseri riskini önlemede etkin rol oynadığı da bilinmektedir. Türkiye’de ilk kez Denizli’den piyasaya sürdüğümüz bu ürün en çok aranan ve istenilen tatlılarımızın arasına girecek. Cennet elması üreticileri de tatlı sayesinde gerçekten iyi paralar kazanacak” dedi.