HABERDENİZLİ.COM

Geçtiğimiz haftadan bu yana yağışlı havanın etkisi altında bulunan Denizli’de bir çok ilçede sel ve dolu felaketleri yaşandı. Fakat bu felaketlerden en çok etkilenen Denizli’nin Güney ilçesi oldu. Güney’i ilk önce dolu felaketi vurdu.  aynı gün yaşanan aşırı yağışlar ilçe merkezinde sele ve toprak kaymasına neden oldu. Selin ardından ertesi gün yaralarını sarmaya çalışan Güney’de bir felaket daha yaşandı.   Yaşanan aşırı yağışlar nedeniyle tarım arazileri göle dönerken ilçe merkezinde istinat duvarları yıkıldı, yollrda göçükler meydana geldi.  Yaşanan üçüncü felakette ise ilçenin alt yapısı ve üst yapısı tamamen çöktü. Birçok eve su sağlanamadı.

Yağışların bitmesiyle birlikte vatandaşlarda yaralarını sarmaya çalışıyor. İlçede özellikle büyükşehir Belediyesi hummalı bir çalışma yürütüyor. İlçenin büyük çoğunluğuna yeniden su sağlanırken alt yapı ve üst yapının onarılması için çalışmalar başladı. 

Sadece ilçe merkezinde oluşan zararın 20 milyon lirayı bulduğu ifade edilirken tarım arazilerinde oluşan zarar ise henüz bilinmiyor. Suların çekilmesinin ardından hasar tespit çalışmaları başlayacak.