HABERDENİZLİ.COM

Yunus Balık Restoran’da düzenlenen yemeğe Denizli Yörükleri Derneği Başkanı Yaşar Celal Ceylan, Merkezefendi Kaymakamlığı görevine atanan Adem Uslu, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı ve dernek üyesi yörükler katıldı.

Geceye sanatçı (Gümüşdereli Mehmet) Mehmet Yamalı’da sazıyla seslendirdiği parçalarla renk kattı. Yörükleri Derneği Başkanı Ceylan, dernek olarak yıl içinde birçok etkinlik yaptıklarını, üyelerle ilgili kaynaşma yemeğinin de 7. Sini yoğun katılımla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yörük kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için dernek üyeleriyle birlikte projeler hazırladıklarına dikkat çeken Başkan Ceylan, “Kuruluşumuzdan bu yana derneğimize yörüklerin ilgisi artarak devam ediyor. Bizde yaptığımız etkinliklerle yörük kültürünün yaşatılmasına katkıda bulunuyoruz. Yoğun dernek çalışmaları ve programlar arasında üyelerimiz ve aileleriyle de birlikte olmak istedik. Yaptığımız çağrıya yörüklerimiz büyük ilgi gösterdi. Yemeğimize katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, yörükler derneğinin etkinlikleri için belediyeye ait salonların tahsis edileceği müjdesini verdi.

Kaymakam Uslu’da, yörükler derneğinin çalışmalarını yakından takip ettiğini, etkinliklere katılarak derneğe destek vermeyi sürdüreceklerini söyledi.

Yemekli gece sanatçı Gümüşdereli Mehmet’in sazıyla seslendirdiği türkülerle devam etti.