HABERDENİZLİ.COM

Ünlü sanatçıların katımıyla üç gün devam edecek festival, Vali Hasan Karahan’ın keman çalmasıyla başladı. Okul binasında düzenlenen festival açılışına Vali Hasan Karahan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, sanatçılar ve davetliler katıldı. Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Abdullah Şen, “Çağdaş Türkiye yolunda ilimizin sanat alanındaki gelişimine öncülük etmek, kültür ve sanat etkinliklerine katkıda bulunmakta en önemli misyonumuzdur. SUN Yaylı Çalgılar Festivali, özverili bir çalışma ile ortaya çıktı. Yaylı çalgılarda eğitim gören herkesin kendilerini ifade edebilecekleri bir platform olmasını hedefledik” dedi.

Vali Karahan’da, “Okul müdürü, okul aile birliği ve öğretmenler tarafından Denizli’de ilkkez yaylı çalgılarla ilgili festival düzenlenmesi çok önemli. Okulumuzdan önemli sanatçılar mezun oldu. 20. Kuruluş yıl dönümünü düzenlediği festivalle kutlayan okulumuzun başarıları saymakla bitmez” dedi. Açılış konuşmalarının ardından Vali Hasan Karahan, tarafından çalınan kemanla festivalin açılışı yapıldı. Okul korosu tarafından mini keman konseri düzenlendi.

Açılış nedeniyle Denizli’ye gelen sanatçılar 
Eser Kıvrak ve Efdal Altun keman konseri verdi. Üç gün boyunca devam edecek festival kapsamında Aşkın Palamutçu ile çalgı bakım atölye çalışması yapılacak. Festivalin son gününde ise PAÜ Akademik Oda Orkestrası kapanış konserini gerçekleştirecek.