HABERDENİZLİ.COM

Denizli Valisi Hasan Karahan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Dünyanın en hızlı gelişen sektörlerinden biri olan turizm, ülke ekonomisine yaptığı katkının yanı sıra kültürlerin birbirini tanımasında, kaynaşmasında ve evrensel anlamda barışın sağlanmasında da önemli bir araçtır.
Yeni yüzyılın en önemli kalkınma başlıklarından biri olan turizm, ülkemizin zenginleşmesi, tanıtılması, devletimizin güçlenmesi, insanımızın refah içinde mutlu bir şekilde yaşayabilmesi için büyük bir öneme sahiptir. Bu anlamda turizmi sadece sahil bölgeleri ve arkeolojik değeri olan bölgelerle sınırlı tutmak doğru olmayacaktır. İnanç, sağlık, spor ve sanat alanları da turizm bakımından ciddi önem arz etmekte ve uluslararası ilişkilerin geliştirilmesinde göz ardı edilemeyecek bir katkı sağlamaktadır.

Aktif ticaret ve sanayisi ile Türkiye ve dünya gündeminde olan kentimiz aynı zamanda arkeoloji, doğa ve termal turizm cennetidir. Bunun yanında alternatif turizm olarak İlimiz, kültür turizmi, inanç turizmi, kongre turizmi, eko turizmi, termal sağlık turizmi, yayla turizmi, mağara turizmi ve kış turizmi gibi sahip olduğu potansiyel ile eşsiz bir yerleşim ve uygarlık merkezidir.

Kültür ve Turizm Bakanlığımızca açıklanan verilere göre Pamukkale Ören Yeri 2.580.245 ziyaretçi ile 2019 yılında en çok ziyaret edilen ören yeri oldu. 2018’e göre yüzde 20’ye yakın bir artış var. Laodikya Ören Yeri ziyaretçi sayısı ise 2018’de 49 binlerde iken 2019’da 91 bine ulaşmıştır. yüzde 83’lük artış olmuştur.

Küresel olarak yaşanan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de turizm faaliyetleri geçici olarak durağan duruma geçmiştir. İnanıyorum ki salgının yok olmasıyla beraber ülkemiz ve Denizli turizmde tekrar eski potansiyeline kavuşacaktır.

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” münasebetiyle turizm sektörü mensuplarına ve bu alanda hizmet üreten tüm kurum ve kuruluşlarımız ile vatandaşlarımıza değerli katkılarından dolayı teşekkür eder, önümüzdeki turizm sezonunun İlimiz ve ülkemiz adına verimli  geçmesini temenni ederim.