HABERDENİZLİ.COM

Türkiye Gençlik vakfı (TÜGVA) Denizli İl Temsilci Emre Uyumaz, "Buradan, belli gruplara, ayrıcalıklı kesime yada herhangi bir hedef kitleye değil. Insan olan herkese tüm insanlığa, hala içinde insanlık bulunanlara sesleniyoruz, Birilerinin istemediği Suriyeliler, idlipte kimyasal silahlarla katlediliyor. Farkındamısınız?;Suriye'de Mart 2011'de başlayan yıkım, can kayıpları, acılar altıncı yılını geride bırakmıştır.
Çatışmalar devam ederken mabetler, meslekler, iş yerleri, okullar ve hastaneler yerle bir olmakta, şehirlerin alt yapıları çökmekte, tarihin izleri silinmekte ve şehirler tanınamaz hale gelmektedir.
Diğer taraftan milyonlarca insan yerini yurdunu terk etmek zorunda kalmış, başkalarının vicdanına sığınmışlar, tüm dünyanın gözü önünde çaresizliğe terk edilmişler.
Bütün bu yıkımın, zararın ve tarumar oluşun yanı sıra hepimizin canını yakan ve uykularını kaçıran masum sivillerin ve özellikle de çocukların ölüyor oluşudur"
dedi.

Uyumaz, "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" inancıyla yoğdurmuş bir medeniyetten gelen biz Anadolu Çocukları, aramıza çizilen yapay sınırların bilincindeyiz bundan 5 asır önce uğruna Türkü yaktığımız Halep şehrinin çocuklarının hain planlar uğrunda katledilmesine hiçbir zaman sessiz kalmayacağız.
Bizler bunun için uykularımızı yataklara bağlayıp inanç kalemizin bayrak direği olan Türkiye'mize daha güçlü yarınlara taşıyacağız.
Allah, bu coğrafya birlik ve beraberlik nasip etsin.
Allah, bu coğrafyanın birlik ve beraberliği için, insanlığın birliği için, adalet ve barış için gayret edenlere zeval vermesin."
ifadelerini kullandı.