HABERDENİZLİ.COM

İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu olan 37 yaşındaki Fatih Mehmet Kaya'nın aile şirketi olan ayakkabı üretim firması için yaptığı görüşmelere Güney Kore’den cevap geldi. Yapılan görüşmeler sonrası ise yapılan anlaşmanın ilk ihracatı 2016 yılının Kasım aylarında gerçekleşti. Devam eden ihracat anlaşması sırasında Fatih Mehmet Kaya 27 Nisan 2017 tarihinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.
Aile büyükleri ise Fatih Mehmet Kaya’nın bu hayalini devam ettirmek için görüşmeleri sürdürdü ve ihracata devam ediyor. Fatih Mehmet Kaya’nın babası Recep Kaya oğlunun hayalini gerçekleştirmeye devam ettiklerini belirterek “Kore’ye ihracat yapıyoruz. Kaliteli ayakkabıdan ödün vermediğimiz için, kalite ve el sanatı olan mallar, dünyanın her yanında tutulmaktadır. 31 yıllık bir firmayız. Dünyada kaliteli ayakkabıya ihtiyaç var meslektaşlarımdan da kaliteli ürün yapmalarını istiyorum. Rahmetli oğlum İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunuydu. Modellerde, tasarımlarda, satış ayakkabılarında öne çıkan şeyleri görüyordu. Kardeşim Mustafa Kaya ile birlikte çalıştılar. Bağlantıyı rahmetli oğlum kurdu. Oğlumun hayallerini devam ettiriyoruz” dedi.

Yeğeni Fatih Mehmet Kaya’nın girişimci olması ve yabancı dil bilmesinin önemli olduğunu belirten amcası Mustafa Kaya ise, “Fatih yeğenim donanımlı kişiydi. İngilizce bilmesi, girişimci olması firmamızı belirli bir yol katetti. Onu kaybettik ama onun bıraktığı yerden onun istediği şekilde firmayı yükseltmek için elimizden geldiği kadar çalışacağız. Burası aile şirketi 2 abim, eniştem ile birlikte omuz omuza sırt sırta başaracağız. Zor günlerden geldik, iyi günler bizi bekliyor. Belirli bir kaliteyi yakaladık. Dünya markalarının mağazalarına koysak farklılık hissettirmeden o mağazalara koyduğumuzda satabileceğiz ürünlerimiz var” dedi.

Vefat eden yeğenlerinin girişimi ile Güney Kore’ye ihracatı sürdüren firma, ikinci sözleşmeye hazırlanıyor.