HABERDENİZLİ.COM / SEBAHATTİN ALP

Denizli Süper Amatör Lig ekiplerinden Sarayköyspor, ligin 26. haftasında Saraçoğlu Spor Sahası'nda deplasman da Dokuzkavaklarspor ile karşılaştı. Mücadeleden 1-1'lik beraberlikle ayrılan kırmızı-siyahlı ekip, 68 puanla ligi lider tamamladı. İkili averajda Çal Belediyespor’un önünde sezonu tamamlayan Sarayköyspor, Denizli Süper Amatör Ligi Şampiyonluğuna ulaştı. Bu sezon oynadığı 26 karşılaşmada 21 galibiyet 4 beraberlik elde eden ve 88 gol atıp kalesinde saedec 15 gol gören Sarayköyspor, gelecek sezon BAL’da mücadele verecek. Kırmızı siyahlılar 2016-2017 sezonu düştüğü BAL ligine yeniden çıktı.

Şampiyon Sarayköyspor

Müsabaka sonrası düzenlenen şampiyonluk törenine Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Denizli Amatör Spor kulüpleri (DASKF) Genel Sekreteri Kemal Karaoğlan, Başkan Yardımcıları Ayşe Sarıkaya, Ünal Coşkun ve Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Eroğul katıldı. Sarayköyspor kaptanı Ergin Duru, şampiyonluk kupasını DASKF Genel Sekreteri Kemal Karaoğlan’dan alırken, sevinci ve coşkuyu taraftarlarıyla paylaştılar. Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Kulüp Başkanı İsmail Tekgül, Teknik Sorumlu İbrahim Aktürk, şampiyonlukta en büyük pay sahibi olarak futbolcuların ve taraftarların sevinçlerine ortak oldular.

Şampiyon Sarayköyspor

Kupa ile Ekundayo’nun mezarına gittiler
Kırmızı siyahlı futbolcular, maç sonrası şampiyonluk kupasını,  7 Kasım 2018’de Yeşilköyspor ile Denizli’de oynanan karşılaşmanın 35.dakikasında kalp krizi geçirip ölen Ekundayo Mawoyeka'nın Denizli’nin Gümüşler Mahallesi’nde ki mezarına götürdüler. Takım arkadaşları için dua eden Sarayköyspor’lu futbolcular, “Ekundayo şampiyonluğu çok istiyordu. Ölümünden sonra söz verdiğimiz gibi şampiyon olduk ve Sarayköy’e gitmeden kupayı ona getirdik” dediler.

Şampiyon Sarayköyspor

Süper Amatör Ligde averajla 2.olan Çal Belediyespor, Serinhisarspor ile Play Out maçı oynayacak. Tavas Birlikspor ise geçen sezon çıktığı BAL’dan yerel Süper Amatör Lige düştü.

Şampiyon Sarayköyspor

Şampiyon Sarayköyspor

Şampiyon Sarayköyspor

Şampiyon Sarayköyspor

Şampiyon Sarayköyspor

sarayköyspor