HABERDENİZLİ.COM

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan açıklmasında şunları söyledi:

“Aziz Milletimizin Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlattığı Milli Mücadele’nin büyük fedakârlıklar sonucunda kazanılmasıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun bugün 97. yıl dönümünü kutluyor olmanın gururu ve mutluluğunu yaşamaktayız. Tarihinde nice şanlı destanlar barındıran aziz Milletimiz her türlü zorluğa rağmen, azim ve kararlılıkla topyekûn başlattığı Kurtuluş Savaşı ile; kadını, erkeği, genci, yaşlısı ile her cephesi ve her safhasında dünyada eşi benzeri görülmemiş bir bağımsızlık destanına daha imza atmıştır. Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Benim En Büyük Eserim’ dediği Cumhuriyetimiz, bugün ve gelecekte ülkemizin; bilim, teknoloji, sanayi, sanat, spor ve birçok alanda muasır medeniyet seviyesine yükselme yolculuğunda, bizlere rehber olacaktır. 
Sürekli olarak gelişen ve değişen dünyada, ülkemizin hak ettiği konuma gelmesi için milli ve manevi değerlere sahip çıkan, insan hak ve hürriyetlerine saygılı, alanında yetkin ve nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde hiç şüphesiz yükseköğretim kurumları olan üniversitelere büyük görevler düşmektedir. Pamukkale Üniversitesi olarak bizler, bu bilinç ile ülkemizin kalkınması adına yerli ve milli teknoloji hamlelerine katkı sağlanmasında, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi, ülkemizi diğer ülkeler arasında alanlarında en iyi şekilde temsil edecek bireylere dönüştürebilme amacı uğruna dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de çalışmaya devam edeceğiz.

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere Cumhuriyetimizin kuruluşunda emeği olan ve bu uğurda şehitlik mertebesine yükselen kahraman askerlerimiz ile şanlı gazilerimizi; saygı, minnet ve şükranla anarken, ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızı en kalbi duygularla kutluyorum.”