HABERDENİZLİ.COM

Prof. Dr. Ahmet Kutluhan Pamukkale Üniversitesi Rektör Vekili Mesajında, öğretmenlik mesleğinin, geleceğin şekillendirilmesinde rol oynayan en kutsal mesleklerden biri olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Kutluhan, ülkemizin aydınlık geleceğine ışık tutacak eğitimciler yetiştirme gayreti içinde olduklarının altını çizdi.

İnsanın, dünyaya geldiği andan itibaren felsefe, bilim, sanat, teknoloji vb. aklî değerleri ortaya koyabilmesi ve bu değerler doğrultusunda üretebilmesi için, iyi bir eğitim ve öğretim sürecinden geçmesi gerekmektedir. Bu süreçte, insana yol gösterip, onu yönlendirecek, onu bilgilerle donatacak olan kişi; öğretmendir. İnsanın eğitilip yetiştirilmesinde ve farklı alanlardaki aklî değerlerin üretilmesinde en büyük pay, öğretmenlere aittir.

İnsanda kalıcı davranış değişiklikleri oluşturacak öğrenme edimini biçimlendiren öğretmen, aktaracağı bilgi ve davranışlar aracılığıyla, insanı ve insanın içinde bulunduğu toplumu şekillendirmektedir. Emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen öğretmenlik, kutsal olduğu kadar sorumluluğu da yüksek olan bir meslektir.

Bilginin en önemli güç olduğu günümüz rekabet dünyasında, ülkelerin uluslararası platformda en güçlü şekilde yer alması, hiç şüphesiz; alanlarında iyi yetişmiş, edindiği bilgiler doğrultusunda önce hayal edebilen, sonrasında ise bu hayalleri katma değerli ürünlere dönüştürebilen insan gücüne bağlıdır. Ve bu insan gücünün yetiştirilmesinde en büyük pay, öğretmenlerindir. Bu kutsal mesleği, ülkemizin dört bir yanında, her koşulda fedakârca yürüten öğretmenlerimizin emekleri, her türlü takdire şayandır.

Pamukkale Üniversitesi olarak bizler, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Öğretmenler, Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister” sözünden hareketle, çağın gereksinimlerine uygun bilgilerle donatılmış, araştırmayı, sorgulamayı, akılcılığı ve bilimselliği ön planda tutan, kendine güvenen, Türk milletinin kültür köklerine bağlı, ülkesini ve milletini seven ve sahip olduğu sorumlulukların bilinci ile ülkesini geliştirmeyi şiar edinen öğretmenler yetiştirmeyi sürdürerek, ülkemizin aydınlık geleceğine ışık tutmaya devam ediyoruz.

Bu düşüncelerle, ülkemizin dört bir yanında, büyük fedakârlıklar göstererek eğitim-öğretim faaliyetlerini her şartta sürdüren, yeni nesillerin yetiştirilmesinde büyük rol oynayan, ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma gayreti içinde olan öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor; “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü en içten dileklerimle kutluyor, kendilerine öğrencileri ile birlikte sağlıklı, mutlu, başarılı ve huzurlu günler diliyorum.