HABERDENİZLİ.COM

PAÜ’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilecek programa dair açıklamada bulunan, Pamukkale Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Bekir Sami Sazak şu bilgileri verdi: “PAÜ olarak ortağı olduğumuz “Temiz Enerji İyi Gelecek”  projesi ile hedefimiz; temiz enerji ve sürdürülebilirlik konusunda tecrübeli yerel ve uluslararası kurumlar ile işbirliğini geliştirmektir. Böylece alana ilgi duyan gençlerimizin yeterlilikleri geliştirilerek, istihdam edilebilirlikleri arttırılacak”

Proje araştırmacısı Doç. Dr. Engin Çetin ise program sayesinde gençlere temiz enerji kaynakları konusunda bilgi verileceği, nitelikli eleman ve genç çalışanın çok sınırlı olduğu bu alanda bireylere nitelik kazandırılacağını belirtti. Proje ekibinde yer alan öğrencilerden Beyza Nur Özmen ve Berk Tunçer de projenin kendilerine çok şey katacağına inandıklarını belirterek yaygın eğitim programının uygulanacağı faaliyetlerin aynı zamanda kendilerine farklı kültürleri tanıma ve yabancı dillerini geliştirme açısından da yararlı olacağını vurguladılar.

Türkiye’nin yanı sıra İspanya, Polonya, Romanya ve Yunanistan olmak üzere Dört farklı ülkeden 41  kişinin iştirak edeceği Proje Bilgilendirme Toplantısı 12 Mart Perşembe günü saat 10.00’da Pamukkale Üniversitesi Temiz Enerji Evi’nde yapılacak. Ayrıca proje kapsamında uygulamalı ve yaygın eğitim tabanlı bir kurs da verilecek.