HABERDENİZLİ.COM

Son yıllarda Denizli'de tarım ve sanayi entegrasyonunda önemli gelişmeler yaşandığını belirten Özkan, "Denizli ürettiği ve ihraç ettiği ürünlerle iç pazarlarda olduğu gibi artık dünya pazarlarına da açılmıştır. 700 Milyon liranın üzerinde tarımsal ürün ihracatı gerçekleştiren Denizlimizden, 74 farklı tarım ürünü, 104 ayrı ülkeye ihraç edilmektedir." dedi.

Denizlide 300'e yakın tarımsal amaçlı kooperatif bulunduğunu belirten Özkan; "Tarımsal kooperatiflerimizin elli bine yakın aktif üyesi var. Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği, Arı Yetiştiricileri Birliği, Meyve Üreticileri Birliği ve Süt Üreticileri Birliği gibi birçok çiftçi örgütü aktif olarak faaliyetlerini sürdürmektedirler." ifadelerini kullandı.

376.000 hektar toplam tarım alanının yaklaşık % 52'inin sulanmakta olduğunu söyleyen Özkan, yeni sulama alanlarının devreye girmesiyle bağcılık ve meyvecilikte büyük atılımlar gerçekleştirildiğini söyledi.
Çiftçilerimiz için önem arz eden arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetlerinde de önemli projeler geliştirdiklerine dikkat çeken Milletvekili; "Tarım alanlarımızın % 20'sine tekabül eden 75.000 hektar alanda arazi toplulaştırması yapıldı. Çalışması devam eden 125.000 hektar alandaki arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri tamamlandığında toplam tarım alanlarımızın % 53’ü toplulaştırılmış olacak." ifadelerini kullandı.

Özkan, hayvancılıkla, tarımla ilgili ellerinden ne gelirse çiftçiden, üreticiden esirgemeyeceklerini kaydederek, elbette problemlerin olabileceğini, amaçlarının problemlere çözüm bulmak olduğunu anlattı.
Milletvekili Özkan, çiftçilere 'Hibe Desteği' programlarının devam ettiğini hatırlatarak, damızlık ağırlıklı destekleme programlarına geçiş yapılacağını vurguladı. Özkan, gelecek yıldan itibaren çalışmaların biteceğini, desteklemeleri de ekim ve hasat dönemlerinde vererek, çiftçinin beklentisini karşılayacaklarını kaydetti.

"Köylünün, üretenin, emek veren kardeşlerimizin her zaman yanında olacağız." diyen Özkan, Türkiye'nin kalkınmasında tarımın etkisinin çok fazla olduğunu belirterek, "Sanayimiz, teknolojimiz, her şeyimiz gelişiyor ama tarım bizim mihenk taşımız. Bu yüzden tarımı ülkemiz için stratejik bir alan olarak ele alıyoruz, bu konudaki katma değerin, ekonomimize olan katkısını daha da artıracağız." ifadelerini kullandı.