Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısında adaylığını açıklayan Mimarlar Odası Başkanı Serdar Alayont, “Sahip olduğumuz mimarlık mesleği, insanların ihtiyaç duyduğu yaşamsal mekânları ekonomik ve teknik olanaklar ile tasarlama sanatı olarak tanımlanmaktadır. Bu sanat, bir yandan yaşadığımız yapıların ve fiziksel çevrelerin oluşumuna katkı sağlarken diğer bir yandan da toplumların kültürel gelişimlerine etki ederek insanlara yön vermektedir.

Mimarlar Odası, 26 şubesi ve 65 bin’in üzerinde üyesi ile birlikte kamuoyunda toplumun öncü meslek örgütlerinden biri olarak bilinmektedir diyen Alayont; “Demokrasiden, bilimden, insan haklarından ve adaletten yana olan politikalarını sürdürmekte olan Mimarlar Odası, toplumsal hak olarak gördüğü mimarlığın, kültürel ve sanatsal yaşamımızın bir parçası olmasını sağlamaya gayret etmektedir.

Mesleki haklarımızın yok sayıldığı, kentlerin bilimsel değil rantsal politikalar ile biçimlendirilmeye çalışıldığı, meslek örgütlerinin anayasal tanımıyla “kamu kurumu niteliği” vasfının göz ardı edildiği bir ortamda Mimarlar Odası Denizli Şubesi olarak 14.Olağan Genel Kurul sürecine giriyoruz.Sizlerin de katılımı ve fikir paylaşımları ile büyük bir coşku içinde geçecek olan Genel Kurulumuzun bizler ve kentimiz için üretken ve verimli geçmesini umut ediyoruz.Bizler, sizlerin huzurunda,bu hafta sonu yapılacak olan Genel Kurulumuzda Yönetim Kurulu’na aday olduğumuzu ilan ederken, mesleğimiz ve kentimiz ile ilgili projelerimiz olduğunu ve yeni dönemde bu projeleri hayata geçirmeyi istediğimizi bilmenizi istiyoruz” dedi. 

Bu dönemde görev almak isteyen; Yönetim Kurulu Asil Üye Adayları: M. Serdar Alayont,Yasemin Eylem Konuk, Volkan Dayıoğlu, Kadir Çağın,Evrim Çıralı, Jülide Öz,Işıl Mete

Yönetim Kurulu Yedek Üye Adayları: Egemen Temizkalay, Engin Ekiz, Serpil Yıldırım, İzzet Başdurnalı, Yunus Barunduk, Selver Kalkan,Nedim Öz