HABERDENİZLİ.COM

Kurban satış noktasında, kurbanlıklar satışa çıkarılırken, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri satıcı ve vatandaşlarla görüşerek, kurbanlık konusunda gerekli uyarılarda bulunuyor.
 
Kurban Bayramı dolayısıyla, Hayvan Pazarı’nda hareketlilik başladı. Satılacak kurbanlıkları pazaryerine getirilmeye başlanırken, kurbanını erkenden almak isteyen vatandaşlar da pazaryerini gezmeye, bir anlamda keseceği kurbanı seçmeye çalışıyor.
 
Pazaryerinin kurulmasıyla birlikte İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü de mesaiye başladı. Hem satıcı, hem de vatandaşlarla görüşen yetkililer kurban edilecek hayvanın sağlık durumundan, yaşına-herhangi bir uzvunun eksik olup olmadığına ve son olarak da fiyatını denetliyorlar. Bilgisayar vasıtasıyla pazaryerine getirilen her hayvan kayıt altına alınarak; küpesi, pasaportu ve hayvanın tüm özellikleri kontrolden geçiriliyor.
 
Çivril hayvan pazarında büyükbaş hayvanlar 4 ile 10 bin lira arasında küçükbaş hayvanlar ise 600 lira ile 2 bin lira arası alıcı buluyor. Mahallelerden gelen hayvan satıcıları, satışların durgun ve fiyatların düşük olmasından yakınırken, alıcılar ise fiyatların yüksek olmasından şikayet etti.