HABERDENİZLİ.COM 

Yerli makine üreticilerinin korunması amacıyla yürütülen çalışmalara Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’den destek geldi.  Doğaltaş sektörüne yerli makine ve teknoloji üreten sanayici ve iş adamlarından oluşan, Doğaltaş Makine Teknoloji Üreticileri Derneği Başkanı ve Konmak Makine Yönetim Kurul Başkanı Hilmi Konyalıoğlu ve Dernek yönetim kurul üyeleri, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yi ziyaret etti. Bakan Zeybekci ile yapılan görüşmelerde yerli makine üretimi ve bu sektörün desteklenmesi konusunda bazı görüşmeler yapıldı. Yapılan görüşmelerin ardından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci tarafından oluşturulan bir heyet çalışma yaptı.  İthalat Rejimi kararının yürürlüğe konulması ile alakalı ve 17 Ağustos 2017 tarihinde yayınlanan Karar sayısı 2017/10580 sayısı ile resmi gazetede yayınlanan ve yerli üreticiyi korumaya yönelik kanun çıkarıldı.

Yerli sanayiciyi korumak adına atılan bu ilk adımda, Bakan Nihat Zeybekci’nin, üretenin yanında yer alması ve çok iyi bir koordinasyonla birlikte süreci yönetmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren Doğaltaş Makine Teknoloji Üreticileri Derneği Başkanı  Hilmi Konyalıoğlu, yaptığı açıklama ile Bakan Zeybekci’ye teşekkür etti. 

Yerli makine ve teknolojinin korunması ve desteklenmesi yönünde yapılan çalışmaların önemli olduğunu belirten Konyalıoğlu, “Yerli makine ve teknoloji üreten sanayi sektörü uluslar arası pazarlarda dünya devleri ile savaşmaktaydı. Çin, İtalya, Almanya, İspanya, gibi ülkeler kendi yerli sanayisini devlet olarak desteklemekteydi, ülkemiz sanayicisi bu ülkelerin üreticileriyle kendi imkanları dahilinde rekabet etmek zorunda kalıyordu. Dernek yönetimi olarak sayın Bakanımıza bu durumu izah ettiğimizde hemen bizi İthalat ve ihracat genel müdürleriyle ve ilgili bürokratlarla toplantı yaptırdı. Sağ olsun, gerek genel müdürlerimiz gerekse ilgili müsteşarlarımız bakanımızın talimatıyla bizlere sonuna kadar kapıları açtılar. Biz meramımızı anlattık, ve birlikte bir dizi çalışma yaptık, ortak akılla hazırlanan yeni yasa ile yerli imalat yapan makine ve teknoloji üreten sanayicimize bir dizi katkı sağlandı. Yapılan bu çalışmalar devam edeceği müjdesini de veren Sayın Nihat Zeybekçi bu ülkenin yetiştirdiği nadir devlet adamlarından birisi olması ve bizler gibi düşünmesi ülkemizi için çok büyük bir kazanımdır. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a ve bu yasanın çıkması için gecesini gündüzüne katarak bizlerle mesaiyi harcayan Sayın Bakanımız  Nihat Zeybekci’ye ülkem, milletim, sektörüm adına minnet ve şükranlarımızı arz ederim” dedi.