Denizli Belediyesi Kent Konseyi Yürütme Kurulu yılın ilk toplantısını Kent Konseyi Hizmet Binası'nda gerçekleştirdi. Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar’ın daveti ile toplanan yürütme kurulu üyeleri 2012 yılının ilk toplantısında Kadın, Engelli, Gençlik ve Çocuk Meclisleri ile komisyonların çalışmaları değerlendirildi.

Denizli Belediyesi Kent Konseyi’nin en yetkili organı olan Yürütme Kurulu’nun gerçekleştirdiği toplantıya ilişkin bilgi veren Kent Konseyi Başkanı Şamil Çınar, yeni yılda da Kent Konseyi’nin Denizli için önemli işlere imza atacağını söyledi. Kent Konseyi’nin tüm birimlerinin uyum içinde çalıştığına dikkat çeken Çınar, “ 2012’nin ilk toplantısında Kadın, Engelli, Gençlik ve Çocuk Meclisleri ile komisyonların çalışmaları değerlendireceğiz. Yeni dönemde neler yapabilirizi konuşuyoruz. Bir çok alanda faaliyet yürüten Kent Konseyi’nin yürüttüğü çalışmalarda varsa eksiklikleri, aksayan yönleri masaya koyup neler yapılması gerektiği konusunda fikir alışverişi yapıyoruz. Yaptığımız bu toplantı sonrası eminim ki bu dönemde de Denizli adına önemli işlere imza atacağız” dedi.

Toplantıda Yürütme Kurulu Üyeleri’nin önerisi ile şu kararlar alındı: “İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu’nun önerisi ile ‘Evsel Atıkların’ ayrıştırılması konusunda Haziran 2012 tarihine kadar pilot uygulamanın yürütüleceği 6 köyde öğrencilerin ve vatandaşların bilgilendirilmesi. Bu konuda Kent Konseyindeki ilgili komisyon ve meclislerin çalışma yapması. Muhtarlar temsilcisi Pelitlibağ Muhtarı Mesut Ünal’ın önerisi ile geri dönüşüm konusunda mahallelerde vatandaşlara yönelik bilgilendirmenin devam etmesi. Bu konuda Kent Konseyi ilgili komisyon ve meclislerin çalışma yapması. Vatandaşların duygularını sömürerek engelliler adına sokaklarda dergi, boyama kitabı ve benzeri materyal satışı yapanlar hakkında vatandaşların bilgilendirilmesi ve bu suistimale göz yumulmaması. Zabıta Müdürlüğü’ne konu ile ilgili resmi yazışma yapılarak gerekli önlemlerin alınması. Vatandaşların bu dergileri almamaları için engelli istismarı konusunda afiş, broşür vb. çalışmalarla kamuoyu bilgilendirilmesi yapılması. Dolmuşların durak haricinde durmaları sebebiyle trafikte oluşan kargaşaya son vermek amacıyla Şoförler Odası ile görüşülmesi ve vatandaşların bu konu hakkında bilgilendirilmesi. Çalışma Komisyonlarının tekrar toplanması ve üyelerinin güncellenmesi. Çevre, Su ve Sağlık Komisyonu’nun hava kirliliği konusundaki önerisinin ilgili kurumlara yazılı olarak gönderilmesi ve kurumlardan konu hakkında görüşlerinin istenmesi. Kent Konseyi Genel Sekreteri Esma Toksoy’un Yürütme Kurulu Üyeleri’nin onayıyla görevine yeni dönemde de devam etmesine karar verilmiştir.”