HABERDENİZLİ.COM

İYİ Parti Denizli 5 Temmuz’da ilk kongresini gerçekleştirecek. Parti içinde Milletvekili Yasin Öztürk ve İl Başkanı Hasan Akgün arasındaki yaşanan anlaşmazsılıklar Pamukkale ilçe başkanı Mustafa Çobanoğlu’nu aday olmasına neden olmuş ve Öztürk’ün destek açıklaması gelmişti. Ardından bir araya gelen Öztürk ve Akgün anlaşma sağlayarak kongrede Akgün’ün adaylığına karar verilirken, Çobanoğlu adaylıktan çekilmişti. Bu gelişmeler ışığında kongrede Akgün’ün rakibi Raziye Akışık oldu. İYİ Parti eski il başkan yardımcısı Akışık Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın açıklaması yaparak adaylığını resmen duyurdu.
Akışık’ın açıklamaları şu şekilde;

Bizler siyasetin nimetlerini değil, külfetlerine talibiz
Partimizin siyasi üretimini genişleterek, parti içi işleyiş ve demokrasi taleplerini yerine getirmek genel prensibimiz olacak. Ayrımsız, yabancısız, biri veya diğeri diye bahsedilmeyen birbirini önemli ve değerli kılan bir yaklaşımı benimseyeceğiz. Farklılıklarımızı zenginliğimiz kılıp, ortak değerlerimizi yüceltirsek ve hepsinden önemlisi birbirimizi sever ve sayarsak heyecanımız daha da artacaktır. Siyaset bana ne verecek diye değil, ben topluma ne vereceğim düşüncesiyle hareket ederek, dengelerle değil, değerlerle siyaset yapacağız. Bizler siyasetin nimetlerini değil, külfetlerine talibiz.

Onun adamı, bunun adamı kavramı tarih olacak
Bizim teşkilatçılık anlayışımızda liyakat ve hakkaniyet esas olacaktır. Onun adamı, bunun adamı kavramı tarih olacak. Hepimiz partimizin adamı olacağız. Ben yaptım oldu mantığı ile değil ortak akıl ile hareket edeceğiz. Tüm teşkilatların katılımı ile parti programının halka anlatılabilmesi için düzenli eğitimler düzenleyeceğiz.

İYİ Parti İl Başkan adayı Raziye Akışık kendini ve hedeflerini anlattı

Kadın susarsa…
Bir kadın susarsa bir ülke karanlığa, yalnızlığa gider. Kadın susarsa ülke yasa boğulur. Kadın; anadır, eştir, yardır. Nice yiğitleri büyüten kadındır. Delegelerimize sesleniyorum; Tercihiniz ne olursa olsun, oyunuzun ne kadar değerli olduğunu hatırlatmak istiyorum. Bir Cumhuriyet kadını olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün;’Kadınsız demokrasi olmaz’ görüşünü yerine getirmek, partimizin birlik ve beraberliğini pekiştirip ana şevkati yaklaşımı ile İYİ Parti Denizli İl Başkanlığı’na aday olduğunu kamuoyunun ve partililerimin huzurunda açıklıyorum.

ESKİ BAŞKAN BOZKURT’TAN DESTEK
Raziye Akışık’ın açıklamasında yanında olarak destek veren İYİ Parti eski il başkanı Hasan Hüseyin Bozkurt ise, Akışık’a destek vermesinin 2 sebebi olduğunu birinin medeni cesareti, diğerinin ise üretim için kadının siyasette yer alması gerektiğini düşündüğü için olduğunu belitti. Bozkurt, ayrıca Akışık’ın yönetiminde yer almayacağını dışarıdan destek vereceğini söyledi.

SORU-CEVAP BÖLÜMÜ
S1-Milletvekili Yasin Öztürk ile Hasan Akgün arasında yaşanan gerginliğin son bulması hakkında ne düşünüyorsunuz?

C1-Öncelikle biz güzen olan herşeyin yanındayız. Biz bir aileyiz. Bugün kardeşler arasında bile kavgalar çıkabiliyor. Bunlar tuzu biberidir. Olmasa daha iyi olur. Biz bunun içinde değiliz. Biz tarafsızız. Ben adaylığımı açıkladığımda herhangi bir işaret, baskı, olmadı. Kimsenin gölgesi altında olmadım. Kendi hür iradem ile adaylığımı açıkladım.

S2-Milletvekili Öztürk’ün işaret ettiği ‘uyumu’ nasıl yakalayacaksınız, bir kadın olarak siyasette nasıl var olacaksınız?

C2-Benim 3 tane evladım var. Gerek yerel seçimlerede gerek genel seçimelerde partim için çalıştım. Bundan sonra da çalışacağız. Kadın bunun için güçlüdür. Hem evi idare eder hem işini. Biz zorlukları aşarak parti kurduk. Bunu da aşarız. ‘Uyum’ derken tanım önemli. Herkes görevini yaptığında uyum sağlanır.

S3-Önümüzdeki süreçte ‘Birlik ve Beraberlik’ için adalıktan çekilir misiniz?

C3-Ben yola ilk çıkarken ‘Bir adım attıysam devamını getiririm’ dedim. Herhangi bir çekilme söz konusu değil. Sandıktan tek bir oy dahi çıkmasa bizler davayı savunuyoruz. Mücadelemizi devam ettireceğiz.

S4-Farklı siyasi görüşlerden oluşan partide oluşan kırgınlıkları nasıl çözmeyi planlıyorsunuz?

C4-Farklılıklarımız bizim zenginliklerimizdir. Partimiz ilk kurulurken her düşünceden insan biraraya geldi. Elbette kırgınlıklarımız oldu. Ama bu parti anlamında değil. Partide oradan geldi buradan geldi diye bir ayrıştırma yok. Biz bir aşureyiz her tat var. Biz herhangi bir kırgınlık yaşanacağını düşünmüyoruz. Sevgi dilini kullandıktan sonra böyle birşey olmaz.

Raziye Akışık Kimdir?

1984’te Denizli’nin Buldan ilçesinde doğdu. Evli ve 3 çocuk annesi. İktisat fakültesi kamu yönetimi mezunu, yan dal olarak sosyal hizmetler bölümü okudu. İYİ Parti il kurucu üyesi aynı zamanda geçmiş dönem eğitimden sorumlu il başkan yardımcılığı yaptı.