HABERDENİZLİ.COM

10 Kasımları yıllar öncesinin kazanımlarını sahiplenme, koruma, güçlendirme ve geleceğe taşıma günü olarak görüyoruz, diyen İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, “ 10 Kasımlar ‘matem günü’ değil mücadele günüdür. Bizler bugünün anlam ve önemini asla unutmayacak, unutturmayacağız. Bugün Atatürk’ün düşüncelerinin, ilke ve inkılaplarının ölümsüz oluşunu görmenin coşkusunu iliklerimize kadar yaşayıp bir kez daha tüm benliğimizle Atatürk’ün gösterdiği hedefe ilerleyeceğiz.

10 Kasım Atatürk’ü anlamak, vatanın bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmak ve güzel vatanımızı aydınlık yarınlara taşımaktır. 10 Kasım O’nun, “Benim en büyük eserim” dediği Cumhuriyet’in ne büyük bir miras olduğunu yeniden hatırlamaktır. 10 Kasım “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü hatırlamak, fikirlerini ve eserlerini daha iyi anlamaya çalışmaktır.

Aklın ve bilimin rehberliğini kendimize rehber edip, manevi mirasının sahipleri ve savunucuları olarak bizler;  doğruluktan, adaletten, demokrasiden ve eşitlikten asla vazgeçmeyeceğimize; açmış olduğun uygarlık yolundan zerre tereddüt göstermeden ilerleyeceğimize, eserlerine ve mirasına sonsuza dek sahip çıkacağımıza söz veriyoruz.

Aramızdan ayrılışının 82’inci yılında Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, vatanımızın umut kaynağı, Cumhuriyetimizin kurucusu, aydınlık Türkiye'nin sembolü, gönlümüzdeki erişilmez yerin sahibi olan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle minnetle ve özlemle anıyoruz” diye konuştu.