HABERDENİZLİ.COM

Denizli İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (DENİF), 2017 yılı aktivitesini 30 Mart 2017 tarihinde, Denizli Vali Yardımcısı Sayın Ali Cergibozan, Denizli Büyükşehir Belediye Genel Seketeri Mustafa Ünal, Pamukkale Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Erdinç Duru, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Baloğlu, Merkezefendi KaymakamıŞükrü Görücü, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Türkay Gözlükaya, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kılıç, Türkiye İş kurumu Genel Müdürlüğü İşgücü Piyasası ve İstatistik Dairesi Başkanı Abdüllatif Gökdere, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Abdullah Mersin, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü V. Fatih Işık, Organize Sanayi Bölge Müdürü Ahmet Taş, Pamukkale ve Merkezefendi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilceleri, işverenler ve çoksayıda vatandaşın katılımı ile Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Hizmet Binası Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Açılış Konuşmasını yapan Denizli Çalışma ve İşKurumu İl Müdürü Fatih Işık ‘’ TürkiyeİşKurumu, işgücü piyasalarında genişkitlelere kaliteli hizmetler vermeyi, klasikiş ve işçi bulma hizmetlerinin ötesinde aktif ve pasifişgücü programlarını etkin uygulamayı, bölgemizin işsizlik sorununa çözümler üretmeyi ve modern biristihdam kurumuolarak faaliyetlerini başarıyla sürdürmeyi amaçlamaktadır ‘’dedi.

Işık, CumhurbaşkanımızSayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrıları sonrasında işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması hedeflerine yönelik olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Dr. Sayın Mehmet MÜEZZİNOĞLU’nun 6 Ocak 2017 Cuma günü Konya’da başlattığı “Çalışma Hayatın da Milli Seferberlik” programı kapsamında çalışmalarına yönverdiklerini dilegetiren Işık, Denizli’de yaptıkları çalışmalar ile vatandaşlarımıza işbulma konusunda en iyi hizmeti sunmayı amaçladıklarını dilegetirdi.

Programa Ankara’dan katılan, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İşgücü Piyasası ve İstatistik Dairesi Başkanı Abdüllatif Gökdere ise ‘’ Cumhuriyetimizin 100.Yaşına erişmenin kıvancını yaşamak üzere olduğumuz bu süreçte, ülketarihimiz açısından önemli bir virajı daha ardımızda bıraktık. İŞKUR olaraki Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin, hain planlar karşısındaki kararlı duruşu ile‘ hiç durmadan yola devam ‘ düsturuyla çalışmalarımızı sürdürmeye devam etmekte ve eşşiz ülkemize ve aziz milletimize hizmet yolunda, 2023 hedeflerine ulaşmak için eminadımlarla ilerlemekteyiz. ‘’ dedi. 

Vali Yardımcısı Sayın Ali Cergibozan, ‘’ Denizlimiz sanayi ve ticarette lokomotif bir il olarak Türkiye’de işsizliğin azaltılmasında önemli bir rol oynamaktadır. Denizli mermer, teksil, kablo  vb.  Güçlü sanayisi ile kendikendine yatebilen illerimizden biridir ‘’ dedi. Cergibozan, Denizli’deki işpotansiyelinin iyi değerlendirilmesinde ve İşsizliğin düşürülmesinde İŞKUR’un rolü büyükdedi.
İki gün süren fuarda, farklı sektörlerden 53 firma vatandaşla buluşma imkanı buldu.