HABERDENİZLİ.COM

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan kararlar doğrultusunda İçişleri Bakanlığının 03.04.2020 tarihli ve 6235 sayılı Genelgesi ve 09.04.2020 tarihli İlave Tedbir konulu yazısına istinaden; 

Genelgede belirtilen 01.01.2000 tarihinden sonra doğmuş olanların sokağa çıkmalarının geçici olarak yasaklanması kararına ek olarak; 01.01.2000 sonrası doğmuş, doğuştan ya da sonradan herhangi bir hastalık veya kaza sonucu bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetilerini kaybetmiş, günlük hayatın alışılmış, tekrar eden gereklerini önemli ölçüde kendi başına yerine getirememesi nedeniyle başkalarının desteğine gereksinim duyan bireylerin uzun süre kapalı alanda kalmasının ruhsal ve fiziksel olarak sağlıkları üzerinde oluşturabileceği muhtemel olumsuzlukların dikkate alınması neticesinde; otizm, ağır mental retardasyon, down sendromu gibi tanısı konulmuş “Özel Gereksinimi” olan çocuk ve gençlerimizin ebeveyn veya bakıcıları refakatinde, rahatsızlıklarını kanıtlayıcı rapor ve benzeri belgeleri yanında bulundurmak, enfeksiyon yayılımını engelleyecek uygun şartları yerine getirmek, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske kullanmak, el temizliği ve hijyene uymak koşulu ile ikametlerinden çıkmalarına, park ve bahçelerde dolaşmalarına, aynı il sınırları içinde araçla seyahat etmelerine izin verilmesine karar verildi.

İl/İlçe Kaymakamları ile ilgili birimler tarafından uygulamada herhangi bir aksaklık ve mağduriyete mahal verilmemesine ve uygulamanın titizlikle yürütülmesine karar verildi.

03.04.2020 tarihli 11 numaralı İl Umumi Hıfzısıhha Meclis Kararının 4. Maddesinde belirtilen maske takılmasının zorunlu olduğu haller ile, 09.04.2020 tarihli 14 numaralı İl Umumi Hıfzısıhha Meclis Kararının 1. Maddesinin b bendinde belirtilen maske dağıtımına ilişkin kararlara ek olarak; bu konuda denetim ve takiplerin arttırılmasına, firmalar tarafından hem kendileri hem müşterileri için maskelerinin temin edilmesine karar verildi.

İl ve ilçelerdeki meydanlar, sokaklar ve caddelerde sosyal mesafenin korunması yönünde her türlü kontrol ve uyarının yapıldığı gibi, siteler gibi ortak kullanım alanlarının olduğu yerlerde de denetimlerin yapılmasına karar verildi.

OSB ve fabrika olan ilçelerimizde iş yeri hekimleri vasıtasıyla iş yerlerinin hijyen şartlarının ve maske kullanımının denetlenmesine, oy birliğiyle karar verildi.

Denizli’de sokağa çıkma yasağı olan 20 yaş altındakilerle ilgili yeni gelişme

Denizli’de sokağa çıkma yasağı olan 20 yaş altındakilerle ilgili yeni gelişme