HABERDENİZLİ.COM

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi bugün Atatürk Parkı’nda bulunan Gazievi Derneğinin önünde tüm şehitler adına lokma hayrı gerçekleştirdi.

Hamdi Helvacılar, “Türkiye Muharip Gaziler Derneğinin Denizli Şubesi olarak dernek üyeleri ile beraber imece usulu para topladik. Denizli Dernek Üyeleri ile böyle karar aldık 5 bin kişiye lokma dagitacagiz. Şehitlerimizi daha çok anımsatmak için atan ve Bayrak sevgisini gelecek nesillere aktaracak için gazilerin önemi çok büyük. Tabikide şehitlerimizin gerçek kişiliğini gerçek yapısını onların ne kadar değerli olduğunu bizler kadar kimse bilemez. Aileleri dahi bilemez, yani aileleri yanlış anlamasın ama biz şehitlerimizin cephe arkadaşı, dava arkadaşıyız bizler. Onların son nefesini verirken yanında olan insanlarız. Onların ne anlama geldiğini son nefesini verirken yaratan yüce Allah'la olan bağlantılarında nasıl baktığını nasıl şehit olduklarını gören kişileriz bizler. Onun için Muharip gazilik çok önemlidir. Bizler bu kuvayimilliye ruhunu, milliirade ruhunu ayakta tutmak için varımızı yoğumuzu döküyoruz. Şehitlerimize ve Gazilerimize hayır yapmak için bu lokmayı döküyoruz" dedi.

Helvacılar, "Yeni bi referandumdan çıktık malüm ırk, kişi ve renk ayrımı yapmadan bu ülkenin birlik beraberliğe dayanışmaya ihtiyacı var. Bunu ayakta tuttuğumuz sürede hiç kimse bize bişey diyemez. Onun için her ne olursa olsun gerek avrupada gerekse çevremize baktığımızda dostumuzdan çok düşmanlarımız var şuanda onun için bizler Türk Milleti olarak her türlü düşünceye ait insanlarla yan yana, kol kola girip en zor dönemlerimizde bile 1914-1915'lerde bile nasıl birlik beraberlikte yokluk döneminde Türkiye'yi ayakta tuttuysak yine ayakta tutacağız." ifadelerini kullandı.