HABERDENİZLİ.COM

Denizli Valisi Hasan Karahan Turizm haftası nedeniyle mesaj yayımladı. İşte o mesaj: Turizm, ülkelerin kendilerini dünyaya daha iyi tanıtması ve aynı zamanda farklı kültürlerdeki insanları birbirine yaklaştırarak toplumsal barışa katkıda bulunması yönüyle geniş kitleleri ilgilendiren sosyo-kültürel ve ekonomik bir sektördür.

Yeni yüzyılın en önemli kalkınma başlıklarından bir olan turizm, ülkemizin zenginleşmesi, tanıtılması, devletimizin güçlenmesi, insanımızın refah içinde mutlu bir şekilde yaşayabilmesi için büyük bir öneme sahiptir. Bu anlamda turizmi sadece sahil bölgeleri ve arkeolojik değeri olan bölgelerle sınırlı tutmak doğru olmayacaktır. İnanç, sağlık, spor ve sanat alanları da turizm bakımından ciddi önem arz etmekte ve uluslararası ilişkilerin geliştirilmesinde göz ardı edilemeyecek bir katkı sağlamaktadır.

Aktif ticaret ve sanayisi ile Türkiye ve dünya gündeminde olan kentimiz aynı zamanda arkeoloji, doğa ve termal turizm cennetidir. Anadolu’nun her köşesinde olduğu gibi Denizli’de de insanlık tarihi açısından son derece önemli antik şehirler bulunmaktadır. Denizli, sahip olduğu antik şehirler ve höyükler yönüyle tarih boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapan medeniyetler içerisinde dünyanın en zenginlerinden biridir. Böyle bir zenginliğe sahip olmak gerçekten gurur verici.

Bunun yanında alternatif turizm olarak İlimiz, kültür turizmi, inanç turizmi, kongre turizmi, eko turizmi, termal sağlık turizmi, yayla turizmi, mağara turizmi ve kış turizmi gibi sahip olduğu potansiyel ile eşsiz bir yerleşim ve uygarlık merkezidir.

2018 yılsonu itibariyle toplam 4 milyon 820 bin turist ilimizi ziyaret etmiştir. 2018 yılında Pamukkale Örenyerini ziyaret eden turist sayısı; bir önceki yıla göre % 41,59 artarak 2.157.703 olmuştur. Yine Laodikeia Örenyerini ziyaret eden turist sayısı; bir önceki yıla göre % 19,39 artarak 49.947 olmuştur.

Tabii ki neye sahip olduğunuzdan çok, bunları ne kadar tanıttığınız önemlidir. Günümüzde turizmde yaşanan dinamizmi şehrimize taşımak, şehrimizin turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek başta kamu kurumları olmak üzere şehrin tüm paydaşlarının ortak sorumluluğudur. Denizli’mizin sahip olduğu zenginlikleri ekonomik değere dönüştürerek dünya çapında bir turizm markası yapmak amacıyla; hükümetimiz başta olmak üzere yerel yönetimlerimiz, meslek odalarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve sektör temsilcilerimiz ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnanıyorum ki Denizli dünyada büyük bir endüstriye dönüşen turizmde hak ettiği yeri mutlaka alacaktır.

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” münasebetiyle turizm sektörü mensuplarına ve bu alanda hizmet üreten tüm kurum ve kuruluşlarımız ile vatandaşlarımıza değerli katkılarından dolayı teşekkür eder, önümüzdeki turizm sezonunun İlimiz ve ülkemiz adına verimli  geçmesini temenni ederim.