HABERDENİZLİ.COM

Açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Allah'a şükrediyoruz. Kararda emeği geçenleri tebrik ederiz. Her sene Feth'in sene-i devriyesinde sabah namazını Ayasofya Camisinin önünde kılarak burasının ancak namaz kılınıp niyaz edilecek, Yüce Allah'ın bir evi olduğunu toplumun ve siyasilerin gündemine taşıyan AGD'nin vefakar gönüllülerini ve Danıştayı ve kararı veren Hakimlerini, Diyanet İşleri başkanlığına devrini onaylayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiyi ve emeği geçenleri tebrik ederiz. Bu karar insanlarımızdaki şuurun artmasına ve İslam aleminin kenetlenmesine vesile olsun.

AYASOFYA’NIN CAMİ OLARAK AÇILMASI ERBAKAN HOCAMIZIN EN BÜYÜK HAYALİYDİ

Merhum Başbakan ve Mili Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız, 1970’li yıllardan itibaren düzenlediği mitingler ile Ayasofya’nın tekrardan aslına dönmesi gerektiğine vurgu yapmış, her konuşmasında Ayasofya’nın açılması gerektiğini belirtmiş ve konuşmalarının sonunda Fatih’in inancıyla ve duruşuyla, “Ayasofya’da buluşmak duasıyla” konuşmalarına son vermiştir.

Erbakan Hocamızın ”Ayasofya, hakkın batıla galebesinin sembolüdür” ifadeleriyle yaşamı boyunca inandığı dava uğrunda inancından zerre kaybetmediğini göstermiş ve Ayasofya’nın elbet bir gün özgürlüğüne kavuşacağını ve bunun için Şuurlu Öğretmenler Derneğinin ve Milli Görüş mensuplarının, canla başla çalışması gerektiğine her konuşmasında vurgu yapmıştır. Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılması için Şuurlu Öğretmenler Derneği mensupları her platformda gür bir sesle haykırmıştır. Her yıl on binlerce insanımız ile cami yanında sabah namazını kılarak dualar edilmiştir. Gençliğin zihinlerinde Ayasofya’nın bir gün özgürlüğe kavuşacağı inancı hep canlı tutulmuştur.

Sultan Fatih en güzel gençlik örneğidir. Bugün de imanlı ve inandığı dava yolunda inançlı gençler Fatih Sultan Mehmet Han’ı gençliğin en güzel örneği olarak kabul etmektedir. Ayasofya Camii, Fatih’in bizlere mirasıdır. Bu mirasın en güzel şekilde yaşatılması için gençliğimizin Sultan Fatih’in inancıyla yetişmesi gerekmektedir. 

Ayasofya İslam’dır! Ayasofya Özgürlüktür! Ayasofya Kıyamdır! Ayasofya Vuslattır! Ayasofya Zaferdir! Ayasofya Fatih’tir! Ayasofya Fetihtir! Ayasofya Ruhtur! Ayasofya TÜRKİYE’dir! Ayasofya CAMİİ’dir!