HABERDENİZLİ.COM

Toplantıya Yürütme Kurulu üyeleri İŞKUR Şube Müdürü Atilla Çakır, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Azmi Koçoğlu, PAÜ Çalışma Ekonomisi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. DrNagihanDurusoy Öztepe, Denizli Sanayi Odası Proje ve İş Geliştirme Müdürü İsmail Tillem ve Hizmet-İş Denizli Şube Başkanı Sezai Söylemez katıldılar. Toplantıda Ekim ayı içerisinde yapılan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu olağan toplantısında alınan kararlar ve bu kararların hayata geçirilmesinde yapılabilecek faaliyetler görüşülmüştür. Ayrıca 6764 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında kanunda yapılan değişiklikler ile getirilenmesleki eğitimdeki yeni uygulamalara ilişkin Milli Eğitim Bakanlığınca gönderilen bilgilendirme yazısı ve bilgi notu hakkında değerlendirme yapıldı.

8 Temmuz 2017 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 2017-2019 Ulusal İstihdam Stratejisi Eylem Planı ile yürürlüğe giren “Çocuk işçiliği ile mücadeleyi yerel düzeyde yürütecek olan mücadele birimine ihtiyaç duyulması nedeniyle çocuk işçiliği ile ilgili bilgi ve verilerin derlenmesi ve kaydedilmesi, çocuk işçiliğini önlemeye yönelik farkındalık oluşturma, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyon, çalışan çocuklara ve ailelerine yönelik uygun hizmetleri sunma ve sunulmasını sağlamak üzere başta çocuk işçiliğinin yoğun olduğu iller olmak üzere Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerinde  "Çocuk işçiliği ile mücadele birimleri  bütçe kısıtları dikkate alınarak oluşturulacaktır.” hükmü değerlendirilmiş olup konu ile ilgili öncelikle anket ve istatistiki çalışmaların yapılması gerektiği kurul üyelerince değerlendirilmiştir.

Denizli'de Mesleki Eğitimin desteklenmesi ve özel sektör işbirliğinde geliştirilmesi adına yapılabilecek faaliyetler görüşülmüş olup Ticaret Odası, Sanayi Odası, Organize Sanayi Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile diğer özel sektör ve kamu kuruluşlarınca ortak çalışma yapılmasının gerekliliği dile getirilmiştir.  Bu bağlamda Denizli'de özel ve kamu kesimlerince birlikte hayata geçireceği mesleki eğitim merkezinin ara eleman açığını kapatmada çok faydalı olacağı belirtilmiştir.

İŞKUR tarafından uygulanmakta olan ve iş piyasasının eleman açığını kapatmakta çok büyük bir rol üstlenmiş olan İşbaşı Eğitim Programlarının (İEP) odalar ve ilgili kurumlar eliyle tanıtımının artarak sürmesi gerektiği belirtilmiştir.