HABERDENİZLİ.COM

Denizli Valisi Hasan Karahan tarafından yapılan açıklamada, Denizli’de dolar fırsatçılığı yapan bazı firmaların tespit edildiğini ve bu firmalarla ilgili gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti.

Denizli Valiliğinden yapılan açıklamada, vatandaşların ihtiyaçlarının teminine yönelik piyasa koşullarında sunulan mal ve hizmetlere erişiminin güvence altına alınmasının devletin yasal sorumlulukları arasında yer aldığı ve bununla ilgili her türlü tedbirin alındığı belirtildi. Açıklamada Denizli’de bazı fırmaların dövizde yaşanan dalgalanmayı fırsat bilerek fahiş fiyat uygulandığının tespit edildiği ifade edilerek; “Denizli sınırları içinde bazı esnaf, firma ve işletmelerin dövizde meydana gelen dalgalanmayı fırsat bilerek vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yönelik piyasa koşullarında sunulan mal ve hizmetlere fahiş fiyat uyguladığı; bazı ürünleri ise stoklarında bekleterek fiyat artışına neden olduğu, halkın esenliğini ve refahını tehdit edici davranışların ortaya çıktığı görülmüştür. Haksız fiyat artışları ve stokçuluk karşısında mağdur olan vatandaşlarımızın ve iyi niyetli işletmelerin haklarını korumak için gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir” denildi.

Bu konuda gerekli çalışmaların yapıldığını ve devam ettiğini belirten Denizli Valisi Hasan Karahan; “Başta zabıta birimleri olmak üzere yetkili birimlerce denetim faaliyetlerine ağırlık verilecek, yapılan denetimler sırasında aksine hareket edenlerin tespit edilmesi halinde yukarıda belirtilen mevzuat hükümleri çerçevesinde adli ve idari işlemler yapılarak idari para cezası uygulanacaktır” dedi.