HABERDENİZLİ.COM

Denizli Gazeteciler cemiyetinde toplantı düzenleyen CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, "Gündemimiz Denizli Büyükşehir Belediyesince alınan içme suyu zammı. Zammın neden, niçin ve hangi gerekçe ile alındığına dair ilgililerin kendince açıklamaları olacaktır. Ancak bizler Denizli Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluk alanındaki tüm yaşayanlar adına soruyoruz;
İçme suyunun temin maliyeti mi arttı, son zamanlarda yerleşim alanlarımıza yeni hatlar döşeyip başka yerlerden su mu getirildi? Dereleri doğal kaynaları kapalı sistemle park bahçe sulaması ve bazı şebekelere kendi cazibesiyle dahil ederken mi maliyetler arttı? Bu zamlar bunun için mi yapıldı. Samimiyetle cevap bekliyoruz."
ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın seçimler öncesinde "zam yok" açıklamasının ardından seçim sonrası zam yaptığına tepki gösteren Akbaba, "Belediyemiz ve onun adına bu işi yapan DESKİ binalara hem ortak kullanım abonesi, hem bahçe abonesi verip bu su kullanımlarında aynı tarifeyi mi uyguluyor? Sondajlarla alınan yer altı suları şebekeye mi yoksa tarımsal sulamaya mı veriliyor? Bu konuda açıklama var mıdır? Yapılan bu zamlar sonrası kırsal kesimde hayvancılık yapan yurttaşlarımız bu durumda maliyetleri nasıl karşılayacaktır. Dar gelirli insanımız bu faturaları nasıl ödeyecektir? Büyükşehir Belediyemiz ve sayın başkanımız şebeke suyumuzu içilebilir diye reklamlar yapıyor. Niçin kendileri şebeke suyu içmeyip kamyonlarca hazır şişe suyu alıyorlar bunun bir açıklaması varmıdır? Yoksa bu zamlar Altyapı ve şebeke suyu hattı için alınan kredilerin ödeme zamanı geldiği için mi yapılıyor? İçme suyu için ne kadar borçlanma yapılmıştır? Yoksa "Deniz bitti" de onun için mi bu kadar yüksek oranda zam yapılıyor? DESKİ marifetiyle alınacak bu paralar Büyükşehir belediyemizin bütçesine katkı içi  mi planlanmıştır? Su zammı sırasında kademelendirmelerde de ayarlamalar yapılmışmıdır? Eğer yapıldıysa bu da farklı bir zam yöntemi değilmidir.? Sıradaki zamlar park bahçe düzenlemelerine katkı payı,asfalt katkı payı, kaldırım düzenleme  katkı paylarına mı yapılacak? Su yaşamın kaynağı ve olmazsa olmazı  diğer deyişle "ab-ı hayat" ise bu zamlar insanımızn yaşam hakkına müdahale değilmidir? Yaşam hakkı kutsal hak değil midir?  Artık yaşam hakkımızı sa mı sınırlama gelecektir. Ülkemizin bir çok belediyesinde su ücretleri düşürülürken Denizli BB nin uygulaması neyin ispatıdır." sorularını sordu.

Su zammına tepki amaçlı gerçekleştirilen basın toplantısına, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Denizli CHP İl Başkanı Mahir Akbaba ve Merkezefendi CHP İlçe Başkanı Tolga Varlıker katıldı.