HABERDENİZLİ.COM
 
Haftada 3 gün (Pazartesi,Çarşamba,Cuma) olmak üzere, günde 15:30-18:00 saatleri arasında yapılacak olan çocuklar için “Kodlamaya Giriş ve Mobil Uygulama Eğitimi”; 3 hafta sürecek olan eğitimin detayları şu şekilde;
 
Eğitimler Denizli Teknokent’te Kodpit Teknoloji A.Ş. Ofisinde, 10-24 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.
 
Yazılım Ofislerini; çocukların rahat iletişimde bulunabileceği, dikkatlerini dağıtmayacağı şeffaf bir ortam haline getirdiklerini söyleyen Kodpit Yazılım A.Ş. Kurucusu aynı zamanda Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olan Buğra Yüksel eğitimin detaylarına şunları ekledi. “Bu ortamda çocuklar yazılımla ilgili çılgın sorularını yazılım geliştiricilerimize rahatlıkla sorabileceği gibi diğer tarafta sorularının cevaplarını uygulayabileceği çalışma ortamını bulabiliyorlar. Eğitimimizin hedefi; bütün çocukların yazılımcı olmaları gerektiği değildir. Eğitim süreçlerini ilgilerini çeken konuları ekleyerek onların kişisel ve sosyal kabiliyetlerini geliştirmeyi hedeflemekteyiz. Algoritma ve temel yazılım dersi alan çocuklarda eleştirel düşünebilme, problemlere alternatif çözümler sunabilme, derslerinde alternatif teknolojik ürünleri kullabilme gibi becerilerin yanı sıra analitik ve algoritmik zekasını geliştirdiği gözlenmektedir.”


 
Firmanın çalışmaları
 
Firma, 10 yıldır yazılım geliştirme üzerine çalışmalar sürdürürken diğer taraftanda ekibini son gelişmelere açık tutan bir firmadır. “Yazılım Dünyasına” Türkiye’deki çocukları katabilmek adına geçtiğimiz yılın Ağustos ayında duyurduğu “Hackercan” ile Türkiye’de bir ilk olan yerli ve tamamen Türkçe olan kodlama eğitimi platformu sayesinde çocuklara; oyun tabanlı algoritma eğitimi vermektedir. Ayrıca Türkiye’nin birçok ilinde kodlama eğitimi vermiş ve geçtiğimiz nisan ayında Gençlik Spor Bakanlığının Kod Adı 2023 projesi kapsamında 162 kişiden oluşan Gençlik Liderleri Grubuna uzman eğitmen kadrosuyla destek vermiştir.