Bu kontroller sonucunda;
-Hız ihlalinden,
-Kırmızı ışık ihlalinden,
-Seyir halinde cep telefonu ile konuşmak,
-Duraklama ve park etmenin yasak olduğu yerlere park etmek,
-Emniyet kemeri ve kask takmamak,
-Alkollü olarak araç kullanmak,
-Ehliyetsiz, yetersiz ehliyet ile araç kullanmak,
-Görüşü engelleyici eşya, süs (filmli cam) kullanmak,
-Muayenesiz araç kullanmak,
-Durak harici ve fazla yolcu almaktan,
-Arızalı takograf ile taşıma sınırı üzerinde yük almak (tonaj),
-Karayolları Trafik Kanunun diğer maddelerini ihlal ettikleri görülmüş, ayrıca kusurlu ve eksiği olan araçlar trafikten men edilmiştir.

Fahri Trafik Müfettişleri Tarafından Tanzim Edilen Trafik Suçu Tespit Tutanakları; Denizli'de gönüllülük esasına göre faaliyet gösteren, Fahri Trafik Müfettişleri tarafından, trafik kural ihlali yapan araç sürücülerinin tescil plakasına 13-19 Şubat 2017 tarihleri arasında toplam (38) adet suç tespit tutanağı tanzim edilmiş olup, trafik idari para cezası karar tutanağına çevrilmiştir.

Denizli Merkez Polis Sorumluluk bölgesinde meydana gelen trafik kazaları; 13-19 Şubat 2017 tarihleri arasında sorumluluk bölgemizde, (32) Yaralamalı kaza ve (50) Maddi Hasarlı kaza olmak üzere Toplam: (82) kaza meydana gelmiştir. Kazaların azaltılmasına yönelik olarak kazaların yoğun olarak meydana geldiği cadde ve güzergâhlar ile sürücüler tarafından kırmızı ışık ihlalinin yapıldığı kavşaklarda, seyir halinde çevirme ekipsiz olarak radarlı hız denetimine, sivil ihbarlı denetim, emniyet kemeri, cep telefonu ve yaya denetimlerine ağırlık verilecektir.

EN ÇOK KAZALAR BU YOLLARDA OLUYOR

Denizli'de meydana gelen kazalar genellikle, Acıpayam Yolu, İzmir Yolu, Çaybaşı ve Saltak caddesi üzerinde meydana gelmiş olup, kazalar daha çok, kavşaklarda doğrultu değiştirme (dönüş) kurallarına uymama, Araçların hızını hava ve yol şartlarına uydurmamaktan, kavşaklara yaklaşırken araçların hızını azaltmamaktan, kavşaklarda geçiş önceliğine uymama ve yakın takip arkadan çarpma kusurundan dolayı meydana geldiği tespit edilmiştir.

Ayrıca; Müdürlüğümüzce görevlendirilen sivil denetim personelince, şehiriçinde yolcu taşımacılığı yapan minibüs/otobüsler üzerinde yapılan denetimlerde, (356) minibüs ve otobüs denetlenmiştir. Bu denetimlerde kural ihlali yapan (66) sürücüye cezai işlem uygulanmış olup; Vatandaşlarımızın şehiriçinde daha rahat ve güvenli bir şekilde yolculuk yapabilmesi için minibüs/otobüslere yönelik olarak denetimlerimiz devam edilecektir.

Okul çağındaki çocuklarımızın servis araçlarında huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmaları, ebevenynlerin çocukları için her hangi bir endişe duymaksızın okula göndermelerini ve aynı şekilde evlerine dönüşlerine sağlamak amacıyla, okul servis araçlarının karıştığı kazaları en aza indirmek ve güvenli okul yolu oluşturmak amacıyla, 14 Şubat 2017 günü Vali Yardımcısı başkanlığında kurum/kuruluşlarının üst düzey yetkilileri ile okul yöneticileri, okul aile birliği başkanları ile öğrencilerin ve servis sürücülerinin katılımı ile “ÖĞRENCİLERİN TAŞIMA GÜVENLİĞİ” toplantısı yapılmıştır.

Denizli Bölge Trafik Polis Sorumluluk Bölgesinde; 13-19 Şubat 2017 tarihleri arasında sorumluluk bölgemizde, (8) Yaralamalı kaza ve (13) Maddi Hasarlı kaza olmak üzere Toplam: (21) kaza meydana gelmiştir Kazaların azaltılmasına yönelik olarak kazaların yoğun olarak meydana geldiği güzergâhlarda, sürücülerin yaptıkları kural ihlallerine yönelik olarak ve kurallara uymalarını sağlamak için seyir halinde çevirme ekipsiz olarak radarlı hız denetimine, emniyet kemeri ve cep telefonu denetimlerine ağırlık verilecektir.