HABERDENİZLİ.COM

Açık Kapı Projesi kapsamında 2. Etapta yer alan Denizli Valiliği Açık Kapı Birimi ilk olarak 14 Şubat 2018 tarihinde faaliyete geçerek toplam 83 kurumdan personel Açık Kapı Yetkilisi olarak görevlendirildi. Aynı zamanda 17 ana hizmet başlığı altında 327 farklı kategoride hizmet vermeye devam ediyor. Ayrıca Merkezefendi ve Pamukkale Kaymakamlıklarında da 15 Temmuz2019 tarihinden itibaren Açık Kapı Büroları faaliyete geçecek.

Denizli Valiliğinden yapılan açıklama ise şu şekilde;

“Toplumda kamu hizmetlerini sunanlarla vatandaş arasındaki karşılıklı iletişim ve güveni arttırmak, Vatandaş talep ve beklentilerinin toplanmasını ve oluşturulacak politikalara esas olmak üzere anlamlandırılmasını sağlamak,

Kronikleşmiş sorunlara çözümler üretebilmek.

Denizli valiliği

Açık Kapı Başvuru Şekilleri

Açık kapı Bankolarına vatandaşlar tarafından sözlü ve yazılı olarak,

www.acikkapi.gov.tr internet sitesinden elektronik olarak (“T.C. Kimlik No, Adınız, Soyadınız, Anne Kızlık Soyadı ilk ve son harfi ve Cep Telefonu” bilgileri girilerek,

Açık Kapı Mobil Uygulamasından gerekli bilgiler girilerek,

www.turkiye.gov.tr internet sitesinden “İçişleri Bakanlığı-Açık Kapı Başvurusu ve Başvuru Takibi” bölümünden yapılabilmektedir.

Açık Kapı görev alanına giren iş ve işlemleri etkin ve verimli bir şekilde yürütmek için başvurular, Açık Kapı yazılım sistemine kaydedildikten sonra içeriğine göre sistem üzerinden ilgili kurumdaki görevlilere yönlendiriliyor. 7 iş günü içerisinde ilgili kurumlardan gelen cevaplar vatandaşlara iletiliyor. Vatandaşlarımız sürecin her aşamasını başvuru numarasıyla internet üzerinden veya mobil telefonuyla takip edebiliyor.

Valiliğimiz Açık Kapı Biriminin faaliyete geçtiği 14.02.2018 tarihinden bugüne kadar toplam 631 başvuru alınmış olup; alınan başvuruların 263’ü olumlu, 123’ü olumsuz, 245’i kısmen olumlu olarak sonuçlandırılmıştır.”