HABERDENİZLİ.COM

Valilik Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya; Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ve İlçe Belediye Başkanları ile Yatırımcı Kuruluşların Bölge ve İl Müdürleri katıldı.

Vali Hasan Karahan, toplantının açılışında yaptığı konuşmada; “Denizli'de, 2019 yılı ilk dokuz ayında 18 yatırımcı kuruluşumuzun programında 225 proje mevcuttur. Bu projelerden 49’u bitirilmiş, 119’u devam etmekte, 11 proje ihale aşamasında, 46 projeye ise çeşitli nedenlerle başlanılamamıştır. Programdaki 225 projenin; 59’u DKH sektörü, 32’si tarım, 29’u eğitim, 25’i ulaştırma, 22’si sağlık, 12’si enerji, 15’i spor, 11’i Kültür-Turizm, 8’i madencilik yine 8’i çevre-orman sektörü ve 4’ü konut sektöründe yer almıştır.

İlimiz genelinde 2019 yılı ilk dokuz ayında 582 Milyon TL ödeneğin 368 Milyon TL’si harcanarak % 63 nakdi; % 48 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır.

Kurumlarımızın proje bilgilerinin düzenli olarak güncellendiği, İl Yatırım Takip Sistemi (İLYAS) veri girişlerinin, Valiliği koordinesinde takibi ve sisteme aktarılması konusunda hassasiyetle çalışması ve devam eden projelerini titizlikle tamamlamaları önemlidir. Yatırımcı kurum ve kuruluşlarımıza çalışmalarında başarılar dilerim “ dedi.

Vali Hasan Karahan’ın konuşmasının ardından ilgili Kurumların Bölge ve İl Müdürleri sunumlarını gerçekleştirerek, yatırımlar hakkında katılımcılara bilgi verdiler.