HABERDENİZLİ.COM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Denizli'de, Kasım ayında yapılan ihalenin Mart ayında yeniden yapılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 34.kez geldiği Denizli’de 29 Ekim Bulvarında Özay Gönlüm Meydanında vatandaşa seslendi.

Binlerce Denizliliye seslenen Erdoğan, Aydın-Denizli, Denizli-Antalya otoyol projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, 27 Kasım 2018’de ihalesi yapılan 2 konsorsiyumun teklif verdiği ihalenin Mart ayında yeniden yapılacağını açıkladı.

İLK İHALE İPTAL OLDU

Aydın-Denizli Otoyolu Projesi'nin YİD modeliyle yapılması planlanıyor. 27 Kasım 2018’de ihalesi yapılan 2 konsorsiyumun teklif verdi. 17 firmanın doküman aldığı ihale için Powerchina International Group Limited, Powerchina Road Bridge Group Co. Ltd., Özgün İnşaat Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti. iş ortaklığı ile Bergiz İnşaat AŞ ve Arda Müh. San. ve Tic. AŞ iş ortaklığı teklif vermişti. Proje kapsamında otoyol bünyesinde 19 köprülü kavşak, 33 köprü, 19 viyadük ile 5 hizmet tesisi yer almakta olup, yapım süresi 3 yıl olarak planlandı. Geçiş ücretleri otomobil ve kilometre bazında 5 avro/sent olarak ücretlendirilecek.

TRENLERE REHABİLİTE

Erdoğan, otoyol projesinin yanında tren hatlarında da iyileştirmenin yapılacağını açıkladı. Erdoğan, “Afyon-Denizli, Burdur ve ortaklar, Aydın-Denizli tren hattını yerli yazılımla rehabilite ederek modernize ediyoruz. Bu çalışmaları da önümüzdeki yıl bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.