HABERDENİZLİ.COM

Buldanlı gençler çektikleri drama filminde hem oynadılar hemde ilk defa set ortamında çalışma imkanı yakaladılar.
Buldan’da yaz ayında kurulan sinema kulübü ilk meyvesini verdi. Buldanlı gençlerin hem set ortamını gördüğü hemde oyunculuklarını sergilediği film eşsiz bir manzaraya sahip olan Süleymanlı Yaylası’nda çekildi.

Buldanlı sinema kulübü öğrencileri; Nilay Babacan, Melike Uyum, Aleyna Sakallı, Beyza Sakallı, İrem Demirci, Mücahit Kubilay, Veysel Kubilay, Selen Özet, Nevzat Yaylan, Şeyma Çiftçi, Muhammet Yeşildağ, Musa Berk Köroğlu, Merve Şahin, İrem Uyum, Rezzan Yangöz, Nezahat Gökçedağ, Tugay Yazıcıoğlu, Raziye Ervar, Selen Özet, Yakup Kubilay, Elif İrem, Ayşegül Yıldız, Muhammet Yeşildağ’ın oluşturduğu set ekibinin yönetmenliğini Mehmet Özden, Yardımcı Yönetmenliğini Burak Dalan, Görüntü Yönetmenliğini ise Ömer Basmacı ve Melih Dağ yaptı. Kamera arkası görüntülerin çekimini ve montajını ise Nurullah Yücel Buldanlı üstlendi.

Filmin yönetmenliğini yapan Mehmet Özden; “Buldan’da sanata bu kadar meraklı, birşeyler yaratma isteği ile dolup taşan öğrenciler ile çalışmak benim için büyük bir mutluluk oldu. Aralarında set ortamını daha öncede gören birkaç öğrencimiz vardı ama çoğunluk ilk defa bir set ortamının havasını içlerine çekme şansı yakaladı. Yaklaşık 8 saat süren çekimin sonucunda çocukların mutluluğu bizler için alabileceğimiz en büyük ödül oldu. Buldan Sinema Kulübünün ilk meyvesi olan ‘ÖLÜ AĞACIN HİKAYESİ’ isimli kısa filmimize destek veren başta Buldan Belediyesi olmak üzere Mustafa Gülbay başkanıma, Yusuf Önder beyefendiye, Ebru Deniz Kar hanımefendiye buradan sizler aracılığıyla teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.