Kişisel bakımına önem veren kadın ya da erkekler için en can sıkıcı konulardan bir tanesi de kıl ve tüy problemidir. Olur, olmaz zamanlarda çıkan tüyler yüzünden istenen kıyafetin giyilememesi gibi insanı çileden çıkaran sorunların kökten çözümü için birbirinden farklı birçok yöntem geliştirilmiştir. Fakat bunlardan en etkili ve teknolojik olanı ise buz lazer epilasyon yöntemidir.

Buz Lazer Etkili Midir?

Buz lazer epilasyon tekniği üzerinde birçok araştırma yapılmış ve sonuç olarak geleneksel epilasyon yöntemlerine göre çok daha etkili ve zararsız olduğu kanıtlanmıştır. Özellikle üç farklı dalga boyunu bir başlık altında toplaması ve her cilt tipi için 6 farklı ayar yapılabilmesi yönünden diğer yöntemlere göre daha işlevseldir.  810 nm dioder lazer dalgaları ile cildin altındaki kıl köklerinin tahrip edilerek işlevsiz hale gelmesini sağlarken cilt üzerinde -3 dereceye kadar soğutma yaparken işlem sırasında acı ve ağrı hissinin oluşmasını da engeller. Bu sayede buz lazer epilasyonu geleneksel lazer yöntemlerine göre çok daha etkili ve kesin çözüm olarak uygulanır. Geleneksel lazer yöntemlerinde cilt üzerinde yoğun bir ısınma olduğu için yanık ve izler oluşmakta ve bu sebeple işlemler genellikle kışın yapılır, yaza kadar iyileşmesi beklenirdi. Fakat buz lazer uygulaması hiçbir şekilde iz ya da leke bırakmaz ve son derece acısızdır.

Buz Lazer Cihazı İnce Tüyleri Görür Mü?

Buz lazer epilasyon cihazı ütüleme yöntemi ile çalışır ve cilt üzerinde dolaştırılarak uygulanır. Geleneksel lazer yöntemlerinde kullanılan başlıklardan daha geniş bir başlık kullanılır. Dolayısıyla buz lazer uygulamasında cihaz en küçük tüyleri ve kökleri bile görüp kıl kökünü işlevsiz hale getirir. Ten rengi ister bronz olsun ister beyaz, her türlü cilt tipi ve ten rengi için son derece etkilidir. Diğer yöntemlere göre hem daha sağlıklı hem daha etkili sonuçlar almanızı sağlar. Ayrıca buz lazer epilasyon FDA onaylıdır ve tamamen etkili bir sistemdir.

Buz Lazer Yazın Yaptırılır Mı?

Buz lazer epilasyon uygulaması ister yaz ister kış her zaman yaptırılabilir. Eski lazer yöntemlerinde yüksek ısıyla yapılan işlemler neticesinde cilt üzerinde yanıklar ve izler oluştuğu için genellikle kış aylarında yapılması tavsiye ediliyordu. Ayrıca uygulamadan sonra güneşe çıkmak cilt lekelerine sebep oluyordu. Buz lazer uygulamasında ise yazın ortasında bile uygulama yapılabilirken hiçbir şekilde ciltte leke oluşmaz.

Buz Lazer Kaç Seans Yapılmalıdır?

Buz lazer seansı her hastanın durumuna göre değişiklik gösterir. Özellikle hastanın uygulama bölgesindeki yoğunluğa göre değişebilir. Fakat yine de ortalama olarak 6 seansta birçok hastada kesin ve kalıcı sonuca ulaşılır. Bölge üzerinde kılın yapısının önemli olduğu kadar kılın olduğu bölge ve cildin ne renk olduğu da çok önemlidir. Tüm durumlar birlikte değerlendirilerek kaç seans gerektiği uzman ile birlikte değerlendirilerek karar verilir.