HABERDENİZLİ.COM

Gençlerin sosyal hayata katılımının amaçlandığı projeler spor, sanat, kültür gibi alanlarda Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde devam ediyor. Bu kapsamda farklı şehirde yaşayan ortaokul ve lise düzeyindeki gençlerin hareketliliğini ve farklı şehirlerin doğal ve kültürel yapısını yerinde görmesini amaçlayan "Biz Anadoluyuz" Projesi etaplar halinde gerçekleşiyor. 

BAKIRCILAR ÇARŞISI ve SEYİR TEPESİNİ GEZDİLER

Proje kapsamında Temmuz ayının ikinci haftasında 40 öğrenci Aydın ilinden Denizli’ye geldi. İlk olarak Kaleiçi ve Bakırcılar Çarşısını ziyaret eden gençler Denizli esnafıyla tanıştı. Pamukkale Hierapolis Antik Kenti  ile Ören yerini ziyaret eden gençler yörenin tarihi ve kültürel dokusunu hissetti. Bıçaklarıyla ünlü Yatağan Beldesini ziyaret eden gençler, zanaatkarları inceleme fırsatı buldu. Pamukkale Üniversitesi yerleşkesini gezen gençler üniversite ve bölümler hakkında bilgiler aldı. Seyir Tepesi’nde gün batımı eşliğinde Denizli Gençlik Merkezi Müzik Grubuyla birlikte yöresel ve popüler müziklere eşlik ettiler.

ŞEHİT AİLESİ UNUTULMADI

Dört gün boyunca Denizli’de misafir edilen gençler her gün ilk olarak güne Çamlık parkında sabah sporu yaparak başladı.  Yeni arkadaşlıklar edinmenin ve yeni yerler görmenin heyecanını yaşayan genç gönüllüler, Şehit J.Uzman Çavuş Özkan Bilgiç’in ailesini ziyaret ederek gönül köprüleri kurdu. Ziyaretler kapsamında gençler, Denizli BŞB Başkanı Osman Zolan ve Pamukkale Bld. Başkanı Avni Örki ile de biraraya geldi. 

PROJE ETAPLAR HALİNDE DEVAM EDİYOR

Denizli Gençlik Merkezi çalışanları ve gönüllülerinin ağırladığı Biz Anadolu’yuz Projesi’nin ikinci etabında 27-30 Temmuz tarihlerinde Muğla’dan, 03-06 Ağustos tarihleri arasında da Kütahya’dan gelecek 80 öğrenci ile programlar devam edecek. Denizlili 40 öğrenci ise 10-13 Ağustos tarihlerinde Eskişehir ilinin doğal, tarihi ve kültürel güzelliklerini yerinde görme şansı bulacak.