HABERDENİZLİ.COM

Bugünün, hatırlanması, içinden dersler alınması ve gelecek nesillere aktarılması gereken önemli bir tarih olduğuna vurgu yapan Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi:

“29 Nisan 1916 tarihinde Osmanlı Ordusu’nun Irak’ın Kut bölgesinde İngilizlere karşı kazandığı büyük bir zafer olan Kûtü’l-Amâre Zaferi, Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı Ordusu’nun zor şartlar ve imkânsızlıklar içerisinde, Çanakkale’den sonra kazandığı ve bir İngiliz tümeninin bütün personeli ile birlikte esir alındığı eşsiz bir zaferdir.

Kûtü'l-Amare, milletimizin tüm imkansızlıklara rağmen vatanına nasıl sahip çıktığını gösteren en önemli ve en açık örneklerden biridir. Yıllardır milletimizin hafızasından silinmeye çalışılan Kûtü'l-Amare zaferi, her zaman hatırlamamız gereken, unutulmayacak bir destandır. Kûtü'l-Amare ; Tıpkı Çanakkale gibi dili, etnik kimliği, memleketleri farklı olan binlerce kahramanın vatan ve istiklal uğruna cesurca mücadele ettikleri ,Sömürü ve işgale karşı tevhit ruhuyla ortaya koyulan bir destandır.

Bu zaferin kazanılmasında emeği geçen Süleyman Askeri, Ali İhsan Sabis Paşa, Nurettin Paşa ve Halil Paşa'yı rahmetle anıyorum. Kûtü'l-Amare zaferinin mimarı olan şehit ve gazilerimizi minnetle yâd ediyor, kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum.