HABERDENİZLİ.COM

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez Denizli’ye gerçekleştirdiği program çerçevesinde Pamukkale Üniversitesini ziyaret etti. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez’i makamında ağırladı. Rektör Bağ, Bakan Yardımcısı Dönmez’e Pamukkale Üniversitesi tanıtarak, Pamukkale Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen yerli ve milli teknoloji geliştirme çalışmalarından bahsetti. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Bakan Yardımcısı Dönmez’in ziyaretinde; Pamukkale Üniversitesi’nin TEKNOFEST 2019’da katıldığı 5 takımla birincilik başta olmak üzere farklı kategorilerde dereceler kazandığını ifade ederken, bu yıl ise 20 takım ile katılma hedeflediklerini dile getirdi. Rektör Bağ, TEKNOFEST 2020’de yarışacak Pamukkale Üniversitesi Takımları ve projeleri hakkında bilgi verdi.

Pamukkale Teknokent’i de ziyaret eden Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez’in ilk durağı ettiği ofis Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) oldu. Burada Bakan Yardımcısı Dönmez, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan’dan kalkınma ajansı ve yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi aldı.

Ziyarette, Denizli Hackerspace Ortak Çalışma Alanında incelemelerde bulunan Bakan Yardımcısı Dönmez, burada öğrencilerle bir süre sohbet etti. Öğrencilerin Teknokent ile ilgili görüşlerini öğrenmek için onlara sorular soran Bakan Yardımcısı Dönmez, öğrencilerin çalışılmalarıyla da yakından ilgilendi. Daha sonra, Pamukkale Teknokent’in ön kuluçka ve kuluçka merkezlerini gezdi. Pamukkale Teknokent’te faaliyet gösteren firmaları da ziyaret edip firmaların çalışmaları hakkında bilgi alan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez programın son durağında da Hazar takımını ziyaret etti. Tamamını Pamukkale Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu ve 2019 yılında gerçekleştirilen TEKNOFEST 2019’da ‘Hiera 3000’ isimli roket ile Yüksek İrtifa Kategorisinde Türkiye birinciliğini kazanan Hazar Takımı üyeleri yaptıkları çalışmalar hakkında Bakan Yardımcısı Dönmez’in sorularını yanıtladı.