MUTLU KELİŞTİ / ÖZEL HABER

Dünyayı ülke ayırmadan tedirgin eden Covid-19 Korona Virüsü her sektörü etkimeye devam ediyor. Denizli’nin ilçelerinden Acıpayam Korona’dan ekonomik ve sosyal olarak etkilendi. Mart ayında Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan’ın ‘gönüllü karantina’ açıklaması sonucu, yerelden ulusala bir çok yayın organının ‘Acıpayam’da Karantina Var’ şeklinde haberler yaptığı, fakat ilçede devletin 30 büyükşehir için uyguladığı tedbirlerden başka bir şey uygulanmadığı belirtildi. 

Haberdenizli.com’a konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir Meclis Üyesi Ertan Başkan, ‘Acıpayam’da Karantina Var’ haberleri ilçemizi derinden etkiledi. İlçemizde devletin 30 büyükşehir belediyesine uyguladığı tedbirlerden farklı hiçbir şey yoktur. Devlet daireleri, bankalar, açılması yasak olmayan işyerleri, pazaryerleri açıktır. Denizli’nin başka ilçelerinde Korona Virüs sebebiyle kontroller nasıl yapılıyorsa Acıpayam’da da aynısı uygulanıyor. Dolayısıyla Acıpayam’da karantina yoktur.” İfadesini kullandı. 

ASLI OLMAYAN ‘KARANTİNA’ HABERİNDEN DOLAYI ACIPAYAM TARIM VE HAYVANCILIK SEKTÖRÜ VE BUNA BAĞLI TİCARET ZARAR GÖRECEK

‘Karantina var’ haberlerinin yerel ve ulusal basında yayınlanmasının ardından çok sayıda telefon görüşmesi yaptığını belirten Başkan, “Aslı astarı olmayan ‘Acıpayam’da karantina var’ haberleri ilçemizi ekonomik olarak da etkilemiştir. Ben ziraat mühendisi olarak özel sektörde hizmet vermekteyim. Acıpayam’a yılda yaklaşık 13 milyon kavun karpuz ve kapya biber fidanı giriyor. Bu fidanlardan üretilen Kavun, karpuz ve kapya biber gibi tarımsal ürünlerin satışından Acıpayam’a yaklaşık 100 milyon liralık para giriyor. Bu haberlerin yayılması sonucu Acıpayam’dan ürün alan olur mu? Hayvancılık olarak da bu işten olumsuz etkileneceğiz. Afyon’a, Burdur’a ve değişik şehirlere hayvan ihraç eden Acıpayam ilçesi bu yönden de darbe alacaktır. Karantina var algısının bir an önce giderilmesi lazım. Türkiye’nin her yerinden insanlar ‘Sizin ilçede karantina varmış’ diye bizi arıyor. Acıpayam’da ‘karantina’ olmadığını anlatmakta zorluk çekiyoruz.” dedi.

BAŞKAN ŞEVKAN, "KARANTİNA SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Konuyla ilgili Acıpayam Belediyesi internet sitesinden bir duyuru paylaşan Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, “Son günlerde corona virüs vakalarının ilçe sınırlarımızda görülmesi üzerine gerekli önlemleri hızlı bir şekilde uygulamaya devam ediyoruz. Sağlık Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığımız tarafından alınan kararlara istinaden İlçe Hıfzısıhha kurulumuz tarafından alınan kararlar çerçevesinde ülke genelinde alınan 20 yaş altı ve 65 yaş üzeri vatandaşların sokağa çıkma yasağı ilan edildiği için ilçe genelinde bu uygulamalara uyulmaktadır. 18-20 yaş arasında çalışmak zorunda olan gençlerimizde muaf tutulmuştur. Bugün itibariyle Acıpayam İlçe Hıfzısıhha kurulumuzun almış olduğu karar çerçevesinde ilçemize giriş ve çıkışlar kontrollü sağlanacaktır.
KARANTİNA SÖZ KONUSU DEĞİLDİR.
Amacımız Korona virüsten mümkün olduğunca ilçemizi izole etmek gayretindeyiz. İlçemizde görülen pozitif vakaların temas yöntemiyle bulaştığı herkes tarafından artık kanıtlanmıştır. Ben bir hekim kardeşiniz olarak defalarca ifade ettiğim gibi tekrar rica ediyorum. Lütfen evde kalalım.” Dedi.

ACIPAYAM KAYMAKAMLIĞINDAN AÇIKLAMA

Acıpayam Kaymakamlığı'ndan yapılan resmi açıklamaya göre, "Bazı basın yayın organlarında yer alan, 'Acıpayam Karantina Altına Alındı' Şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. 
Acıpayam ilçemizde İlçe Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan ilçeye giriş çıkışla ilgili detbir kararları 30 büyükşehir için ülkemiz genelinde alınan kararlarla benzerdir. 
COVID-19 (Yeni Karanovirüs) salgınıyla daa etkin bir mücadele için uygulanan sıkı tedbirler Acıpayam ilçemizin karantinaya alındığı şeklinde yorumlanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadesi kullanıldı.