HABERDENİZLİ.COM

Konuyla ilgili olarak Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi Liseler Komisyonu Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Gençlerimize en büyük örnek ve önder olarak Peygamber Efendimiz’i gösteriyoruz. Gençlik bir ülkenin motor gücüdür denildi. 

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Peygamber Efendimizin Hayatını konu alan ödüllü Liseli Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması için kayıtların yoğun talep üzerine 2 Aralık’a kadar uzatıldığını açıkladı. Türkiye genelinde yapılacak sınav için büyük bir çalışma yürüten Denizli Şubesi, Denizli’deki tüm Liseleri ziyaret ederek, afişler asıp, stantlar kurarak hummalı bir çalışma yürütüyor. Her yıl düzenlenen Siyer-i Nebi yarışması için Liseli gençlere bilgi veren AGD Denizli Şubesi teşkilat mensupları adeta kapı kapı dolaşıyor. Bu yıl 15 Aralık 2019 Pazar günü yapılacak olan sınav için test şeklinde olan 80 soruda öğrenciler ter dökecek. Ögrencilerden gelen yoğun talep üzerine Siyer-i Nebi sınavına kayıtlar 2 Aralık’a kadar uzatıldı. 

AGD'nin Siyer-i Nebi Yarışmasına Yoğun İlgi

“Peygamber Efendimiz, bir hadis-i şerifinde ‘Yedi sınıf insan vardır ki; Yüce Allah, kendi gölgesinden başka hiçbir gölge bulunmayan kıyamet gününde, bunları kendi arşının gölgesinde gölgelendirir.’ buyurmaktadır. İşte bu yedi sınıf insandan birisi de Allah’a ibadet ederek temiz bir hayat içinde yetişen gençtir. Siyer-i Nebi Yarışması vesilesi ile binlerce gencimiz, insanlık için eşsiz bir örnek olan Peygamber Efendimiz’i (S.A.V.) daha da yakından tanıma fırsatı bulacaktır. Siyer-i Nebi yarışmasına öğrenciler 2 Aralık 2019 tarihine kadar www.efendimizinizinde.com internet adresinden başvuruda bulunabilecek. Kaybedeni olmayan bu güzel yarışmaya, Denizli ve ilçelerinde okuyan tüm Lise öğrencilerimizi davet ediyoruz”

AGD'nin Siyer-i Nebi Yarışmasına Yoğun İlgi

Sınava başvuran Lise öğrencileri Prof.Dr Münir Muhammed Gadban’ın kaleminden “Kardeşliğe Davet, Hz Muhammed (s.a.v)” adlı kitaptan yarışmaya tabi tutulacak. Öğrenciler kitaplara Anadolu Gençlik Derneği İl ve İlçe Temsilciliklerinden ulaşabilecek. Yalnız bu anlamlı yarışma için gençlerimiz hem Denizli geneli hem de Türkiye geneli ödüllendirilecektir. Düzenlenecek olan yarışmada Denizli geneli ödüller ise şöyle; Birinciye 5 aylık burs 200 Tl, ikinciye 5 aylık burs 150 Tl, üçüncüye 5 aylık burs 100 Tl, dördüncüye Drone, beşinciye Bisiklet, Altı ve Onuncu dahil bir yıllık Genç İstikbal Dergi Aboneliği. Türkiye geneli yine birinciye 5 Bin Tl, ikinciye 4 Bin Tl, üçüncüye 3 Bin Tl, dördüncüye 2 Bin, beşinciye bin Şeklinde olacaktır. Aynı zamanda ödüller erkek ve kızlar arasında ayrı ayrı derecelendirme yapılarak verilecektir.

AGD'nin Siyer-i Nebi Yarışmasına Yoğun İlgi

GENÇLİĞİMİZE EN İYİ ÖRNEK PEYGAMBER EFENDİMİZ’DİR

Gençliğin bir ülkenin maddi ve manevi kalkınmasında önemli bir rol üstlendiğini belirtilen açıklamada, “Biz gençliğimizin örnek olmasını, önder olmasını arzuluyoruz. Bunun için de en büyük örneği ve önderi gençlerimize Peygamber Efendimizi gösteriyoruz.” Gençlik bir ülkenin motor gücüdür. Ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde önemli bir unsurdur. Biz gençliğimizin örnek olmasını, önder olmasını arzuluyoruz. Bunun için çalışıyoruz. Bu ülkenin gençliğini şuurlandırmak ve milletine faydalı hale getirmek bizim en büyük vazifemizdir. ” Anadolu Gençlik Derneği kurulduğu günden bu  yana gençliği merkezine alarak insanlığa hayırlı hizmetlerini sürdürmektedir. Bizim tek derdimiz kendisinin, ailesinin ve ülkesinin geleceğine sahip çıkan bir gençlik yetiştirmektir. Rabbimiz güç ve kudret verdiği müddetçe bu uğurda çalışmayı sürdüreceğiz.”

AGD'nin Siyer-i Nebi Yarışmasına Yoğun İlgi

Bizim buradan velilerimize de bir çağrımız var. Peygamberimizin örnek ahlakı ile tanışmayan bir gençliğin, kendi öz ve değerlerinden uzaklaşarak her türlü batıl ve sapık düşünceye açık hale geleceğini ve geleceğimizi tehlikeye sokacağı bilinmelidir. Bütün velilerimizi bu konuda hassas davranmaya davet ediyoruz.

AGD'nin Siyer-i Nebi Yarışmasına Yoğun İlgi

AGD'nin Siyer-i Nebi Yarışmasına Yoğun İlgi

AGD'nin Siyer-i Nebi Yarışmasına Yoğun İlgi