HABERDENİZLİ.COM

112 Acil Çağrı Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya;Vali Hasan Karahan, 11 'inci Komando Tugay ve Garnizon Komutan V. Muhabere Albay Osman Gedik, Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Metin Düz, Denizli Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Etiz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür V. Süleyman Erdoğan, İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Berna Öztürk  ve ilgili kurum amirleri katıldı.

Toplantının başında konuşma yapan Karahan, AFAD’ın yeniden yapılanırken, afet ve acil durumlar ile ilgili çalışmalarda sürdürülebilir kalkınmayı esas alan risk odaklı, etkin, etkili ve güvenilir hizmet sunan uluslararası düzeyde model alınabilecek yönlendirici ve koordinatör bir kurum olmak vizyonu ve Afetlere dirençli toplum oluşturmak misyonu ekseninde, afet yönetimi konusunda dünyada çeşitli ülkelerdeki yapılanma, planlama ve uygulama örneklerini de inceleyerek, toplumun yapısına en uygun sistemi kurmaya çalıştığını söyledi. 

Toplantı süresince  Vali Karahan’a  ve Koordinasyon Kurulu Üyelerine Denizli Yerel Düzey İl Afet Müdahale Planı (TAMP- Denizli) ve Afet Yönetimi ve Karar Destek Sistemi (AYDES)  hakkında bilgilendirme sunumu, Koordinasyon kurulunun İl Afet planı hakkında görüş ve öneriler yapıldı. Denizli İl Afet Müdahale Planının ve Plan Eki 26 Adet Yerel Düzey Hizmet Grubu Operasyon Planlarının 2017-2018 güncellemesinin Koordinasyon Kurulunca onaylanmasına karar verildi. Koordinasyon Kurulunun görüş, öneri ve temennileriyle 2018 yılının ilk koordinasyon kurulu sona ermiş oldu.