Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada Türkiye'nin Kovid-19'a karşı örnek bir mücadele ortaya koyduğunu belirtti. Erdoğan, "Hastalığın tespiti ve tedavisi konusunda kendi özgün modellerimizi geliştirip uygulamaya geçirdik. Bu sayede hem ölüm oranımızı çok aşağıda tuttuk, hem de hastalığın yayılma hızının önünü hızlı şekilde şekilde kestik."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Dünyanın tamamıyla birlikte ülkemizde de hiçbir şey tam manasıyla eskiden bildiğimiz normal düzene dönmeyecektir, dönemeyecektir. 

"Normal hayata dönüşü kademe kademe başlatacağız"

Normal hayata dönüşün kademe kademe başlatılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir normalleşme planının hazırlandığını bildirdi.

Erdoğan, şunları kaydetti, "Sınırlandırmaların kademeli şekilde esnetilmesi ile ilgili düzenlemeleri genel olarak mayıs, haziran ve temmuz aylarına yayarak yapıyoruz." 

"Bu hafta sonu da sokağa çıkma sınırlaması uygulaması sürdürülecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hafta sonu da sokağa çıkma sınırlaması uygulamasının sürdürüleceğini söyledi.

"65 yaş üzeri vatandaşlarımız ilk etapta sokağa çıkma sınırlandırılması günlerinin birinde sokağa çıkma getiriyoruz. İlk uygulama 10 Mayıs 11.00- 15.00 saatleri arası olacak"

"20 yaş altında iki grup halinde uygulayacağız. 0-14 yaş grubu 13 Mayıs Çarşamba günü 11.00 ile 15 arasında tahditli olarak dışarı çıkabilecek."