18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü sebebiyle Denizli’de bir çok program düzenleniyor. Denizli’de eğitim veren okullarda düzenlenen programlarda Çanakkale’de yaşananları çocuklara anlatmak için marşlar çalındı, şiirler okundu. Başta Denizli Valisi Hasan Karahan olmak üzere devlet erkanı ve STK temsilcileri mesaj yayımladı.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ yayımladığı mesajda: “Bugün, vatanımıza göz diken düşman kuvvetlerinin saldırılarına karşı tam 253 bin vatan evladımızı şehit verdiğimiz, ancak tarihe altın harflerle ‘ÇANAKKALE GEÇİLMEZ!’ sözünü yazdığımız Çanakkale Zaferimizin 104. yıldönümü. 18 Mart 1915 tarihinde kazanılan Çanakkale Zaferi; ‘Garp’ın çelik zırhlılarına karşı bir avuç insanın küçücük bir yarımadada vatan sevgisi ve iman dolu göğsünü siper ettiği bir destan ve toplu vuran yüreklerin, birbirine kenetlenmiş gönüllerin zaferidir. Çanakkale Zaferi; ezelden beri tarihinde birçok şanlı zaferlere sahip yüce milletimizin şeref destanlarından biri olmakla birlikte Kurtuluş Savaşımız için dönüm noktası sayabileceğimiz, Türk milletinin siyasi ve askeri varlığını bir kez daha tüm dünyaya gösterdiği bir zaferdir. Vatanını korumak için imkânsızlıklar içinde var gücüyle mücadele eden bu azimli ulus, Çanakkale Zaferi’nden elde ettiği inanç ile Kurtuluş Savaşı’na devam etmiştir. Çanakkale’de yakılan kıvılcım ile şahlanan Türk ordusu ‘Büyük Taarruz Harekâtı’ sonucu vatanı düşman işgalinden kurtarmıştır. Tarihi boyunca birçok devlet kuran, bir çağın kapanıp yeni bir çağın başlamasını sağlayan Türk milleti; düşmanlar tarafından ‘hasta adam’ gözüyle bakılırken, bir kez daha bağımsızlık arzusunun temellerini Çanakkale Boğazı’na, Conk Bayırı’na atarak Cumhuriyet’i kurmayı başarmıştır. Zorlu kurtuluş mücadelesinden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına giden yolda ‘Çanakkale Destanı’ aynı zamanda Türk milletinin sarsılmaz azminin, birliğinin, vatan sevgisinin ve iman gücünün bir nişanesidir. 
Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ‘Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor, / Bir Hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor! / Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker! / Gökten ecdat inerek öpse o pak alnı değer. / Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi… / Bedr’in aslanları ancak bu kadar şanlı idi. / Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? / Gömelim gel seni tarihe, desem sığmazsın. / Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, / Sana kucağını açmış duruyor Peygamber…’ dizeleriyle ölümsüzleştirdiği kahraman şehitlerimizin aziz hatırasını her daim gönlümüzde ve zihnimizde tutarak onlardan aldığımız azim ve kararlılıkla bizler, atalarımızdan aldığımız bu kutsal mirası gelecek nesillere taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam etmekteyiz. Geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de vatanımıza karşı her türlü tehdit karşısında birlik olarak benzer mücadeleyi göstereceğimizin inancını yürekten hissediyoruz. 
Pamukkale Üniversitesi ailesi olarak ülkemizin bilim, sanat, spor, ekonomi gibi birçok alanda dünyada söz sahibi olan ülkelerden biri olması yolundaki sorumluluklarımızın bilinciyle hareket etmeye devam ediyoruz. Milli Şairimiz Mehmet Akif’in ‘Asım’ın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek, / İşte çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek!’ dediği, geleceğimizin teminatı olan değerli gençlerimizin vatanına ve milletine faydalı bireyler olarak öğrenim almaları konusunda gayretle çalışmaya devam ediyoruz. 
Tüm bu duygu ve düşünceler ile Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümünde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nü en içten dileklerimle kutlarken Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu toprakları bizlere vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyorum." dedi.

DSO BAŞKANI KEÇECİ, RAHMET VE ŞÜKRANLA ANIYORUM

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci yayımladığı mesajında; “Çanakkale Zaferi; yoksulluğun en acı günlerinde dahi Türk Milleti’nin bağımsızlık nidalarıyla dünyaya başkaldırdığı, esaret altında yaşayan tüm milletlere umut olan, vatan sevgisini tarihe altın harflerle işlediği bir destandır. Bu zafer, tüm işgal devletlerine Türk Ulusunun bölünmez bütünlüğünü kabul ettirmekle kalmamış, yeniden uyanışın ilk ışıkları olmuştur. Türk milletinin hangi şart altında olursa olsun, hürriyet ve istiklali için neler yapabileceğini en açık bir şekilde göstermiştir. Bizler de bu şuurla, şehitlerimizin emanetine sahip çıkarak, ülkemizi geleceğe, muasır medeniyete taşımak için çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatanını canından aziz bilen kahraman şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.” dedi.

FİLİZ, ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM

Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü sebebiyle bir mesaj yayımlayan AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; Türk ve dünya tarihine damga vurmuş en önemli olaylar arasında yer alan 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nin, bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz hatırası olması bakımından insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi. Başkan Filiz, "Vatanseverlik, fedakarlık, cesaret ve inanç gibi yüksek faziletlerin kahramanca sergilendiği Çanakkale Savaşları’nda; Anafartalar'da, Conkbayırı'nda, Kireçtepe’de , Arıburnu'nda, Seddülbahir'de Çanakkale cephesinin her noktasında eşsiz bir destan yazılmıştır. Bu destanla, yaşadığımız vatan toprağı içinde kardeşliğin ve ulus olma bilincinin de tohumları atılmıştır. Bu destanı Anadolu'dan, Rumeli'den, Bağdat'tan, Şam'dan, Halep'ten, Bosna'dan, Hicaz'dan Osmanlı coğrafyasının dört bir yanından kalkıp gelen yiğitler yapmıştır. Hepsinden önemlisi Çanakkale Zaferi, vatanı, dini, hürriyeti ve istikbali söz konusu olduğunda Türk Milleti'nin neleri göze alabileceğini, neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bu yönüyle Çanakkale, dün olduğu gibi bugün de, milletimiz, ülkemiz ve geleceğimiz üzerine plan kuranlar için hiçbir zaman unutmamaları gereken bir derstir.

Bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi minnet ve rahmetle yad ediyor, şükranlarımı sunuyorum." dedi.


TEFENLİLİ, ÇANAKKALE RUHU HEP YAŞAYACAK

Denizli Tüccar, Sanayici ve İşadamları Platformu Dönem Sözcüsü, Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Tefenlili mesajında “Çanakkale Zaferi tarihe altın harflerle yazdığımız büyük bir kahramanlık destanıdır” dedi.

Çanakkale Zaferi’nin şanlı tarihimizde unutulmaz bir yeri olduğuna değinen Başkan Tefenlili “yokluk içerisindeki Milletimiz üstün silahlara ve asker sayısına sahip olan işgalci kuvvetlere boyun eğmemiş, tarihte eşi benzeri görülmemiş inançla vatan toprağını savunmuştur” dedi. Başkan Tefenlili mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün Çanakkale Zaferi’nin 104. yılını kutlamanın, vatan toprağı uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizin ‘Şehitler Gününü’ idrak etmenin gururunu yaşıyoruz. Çanakkale Zaferi şanlı tarihimizin en önemli zaferlerinden biri olmuştur. Milletimiz, Çanakkale’de yedi düvele karşı zor şartlar altında büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek, işgalci güçlere ‘Çanakkale Geçilmez’ demiştir. Yüz binlerce kahramanımızın şehit olduğu Çanakkale Zaferimiz tarihe altın harflerle yazılırken, Milletimiz, vatan, hürriyet ve istikbal söz konusu olduğunda neler yapabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Çanakkale Destanı bizler için de vatan toprağının, bağımsızlığın ne denli önemli olduğunun en büyük kanıtıdır. Bugün bizlere düşen görev Atalarımızın emanati olan, uğruna yüz binlerce şehit verdiğimiz vatanımızı kalkındırmak, milletimizin refah seviyesini yükseltmektedir. Bıkmadan, yorulmadan, Cumhuriyetimizi kalkındırma hedefimizden sapmadan gece gündüz çalışmaktır.

Bu duygularla Çanakkale’de tarihte eşi benzeri görülmeyecek destanı yazan, vatanımızı savunan, vatan toprağımız olan güzel ve değerli mirası bizlere bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm isimsiz kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum.”