Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Ülgen, Doğu Türkistan’da yaşanan zulme dünyadan hiçbir tepkinin gelmemesinin, ancak Türk düşmanlığı ile izah edilebileceğini söyledi. 
Doğu Türkistan’da yarım asırdır Çin’in zulmü yaşandığını kaydeden Ocak Başkanı Ülgen, “Doğu Türkistan yarım asrı aşkın bir süredir Çin yönetimince işgal altında tutulmakta, milyonlarca Uygur Türkü Çin zulmü altında inim inim inlemektedir. Bugüne kadar binlerce Uygur Türkü vahşice katledilmiş, binlercesi cezaevlerine gönderilmiş, birçoğu ise vatanlarını terk etmek zorunda kalmıştır. Yıllar yılı sistemli bir asimilasyona tabi tutulan soydaşlarımız, her şeye rağmen dillerini, dinlerini ve kimliklerini koruma mücadelesi vermektedir. Çin yönetimi uluslar arası toplum ve insan hakları kuruluşlarının tüm uyarı ve kınamalarına rağmen, bu konuyu kendi içişlerine müdahale olarak değerlendirmekte ve bölgeyi adeta izole ederek, bilgi alınmasını engellemektedir. Geçtiğimiz hafta yaşanan bir patlamadan Uygurları sorumlu tutan Çin yönetimi, birçok soydaşımızı tutuklamış ve birçoğunu da ikametlerinden alarak bilinmeyen yerlere götürmüştür” dedi.
Yaşananlara tepki gösterilmemesinin ancak Türk düşmanlığı ile izah edileceğini dile getiren Ülgen, “Yaşanan bunca zulme karşı dünyadan hiçbir tepki gelmemesi, ancak Türk düşmanlığıyla izah edilebilecek bir durumdur. İslam ülkelerinden hiçbir tepki gelmemesi de son derece esef verici bir hadisedir. Müslüman Türk olmanın ağır ve pahalı bir bedelinin olduğu bu hadiseler sayesinde bir kez daha gözler önüne serilmektedir. Türkiye, tarihi ve kültürel misyonu itibariyle bu mesele karşısında gereken tepkiyi göstermeli ve Çin yönetimini diplomatik kanallar yoluyla uyarmalıdır’’dedi.