Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’ın gezisi Kayıhan Mahallesi ve çevresinin heyecanla beklediği, inşaası tamamlanan Kayıhan Kapalı Pazaryeri ile başladı. Başkan Zolan’a Başkan Yardımcıları Nilgün Ök ve Mahmut Güngör de eşlik etti.
Başkan Zolan, pazaryeri ile aynı zamanda Bilgi Evi ve Kurs Merkezi olarak da kullanılacak tesisin kısa süre içerisinde faaliyete geçeceğini söyledi. Kışın çamurda, yazın ise toz ve sıcakta zorluk çeken vatandaşlar için bölge halkına pazaryeri sözü verdiklerini hatırlatan Başkan Zolan, “ Bölge için çok önemli bir tesisi tamamladık. Kısa süre içinde hizmete girecek olan Kayıhan Kapalı Pazar Yeri'nin üst katı bilgi evi ve kurs merkezi olacak. Pazaryeri gerek sağlık gerekse güvenlik açısından her türlü konfora sahip. Ayrıca bölgemizde etüt merkezimiz yoktu. İhtiyaç ve talep vardı. İki projeyi burada birleştirip çocuklarımızın geleceği adına etüt merkezini de inşa ettik. Çok amaçlı salonlarımız var. Daha da önemlisi spor yapmakla ilgili alanlarımız oluştu. Kayıhan ve çevre mahallelerimiz bunlardan faydalanacak. Çocuklarımız burada eğitim alacaklar. Burası mahalle sakinlerinin diğer bazı ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde planlandı. Kayıhan Mahallesi sakinlerine kapalı pazaryeri yapım sözümüz vardı. Ne söz verdiysek bir bir yerine getiriyoruz” dedi.
Başkan Osman Zolan’ın bir sonraki durağı ise geçtiğimiz ay temeli atılan Kayıhan Kapalı Yüzme Havuzu inşaatı oldu. Yapımı hızla devam eden havuza ilişkin bilgiler veren Başkan Zolan, “ Geçtiğimiz ay Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ’ın da katıldığı bir törenle kapalı havuzumuzun temelini atmıştık. İnşaatı büyük bir hızla devam eden havuzumuz bölgenin ve Denizli’nin önemli bir ihtiyacını giderecek. Denizli’nin farklı bölgelerinde açık ve kapalı yüzme havuzları yapmak için harekete geçtik. Burası bizim için bir başlangıç. Bu Denizli insanı için önemli bir ihtiyaç. Çocuklarımızın ve hanım kardeşlerimizin yüzme öğrenmesini istiyoruz. Dünya standartlarındaki bu havuzlar; su altı hokeyi, sportif yüzme ve eğitim çalışmaları için de kullanılabilecek. Yılbaşına kadar bitirmeyi planlıyoruz. İsteyen herkes burayı kullanabilecek. Havuz sayısını artırmak içinse planlamalarımız devam ediyor. Çocuklarımızın için bunu yapmak zorundayız. İstiyoruz ki yüzme bilmeyen çocuğumuz kalmasın. İstiyoruz ki Denizli’de her yaştan insan spor yapsın. Denizli her şeyde olduğu gibi sporda da parmakla gösterilsin” diye konuştu.
Başkan Osman Zolan daha sonra Bağbaşı Yolu’nda yapılan düzenleme çalışmalarını inceledi. Denizli'nin önemli ulaşım arterlerinden biri olan Antalya Yolu'nun Ulus Kavşağı ile Kelleci Kardeşler Kavşağı arasındaki 7 kilometrelik kısmın yeniden düzenleneceğini dile getiren Başkan Zolan sözlerini şöyle sürdürdü: “ Denizli’nin İzmir ve Ankara giriş çıkışlarında yaptığımız düzenlemeler bu kente bambaşka bir hava kattı. Geçmişte o bölgelerin durumu içler acısıydı. Şimdi ise Denizli’ye yakışır bir halde. Son bir yıldır Antalya Yolu için planlamalarımızı yapıyoruz. Burası yeniden düzenleniyor. Güvenlik açısından, konfor açısından standartları artırılacak yol Denizli’ye yakışır hale gelecek. Yayalar ve araçlar için alt geçitler yapılacak. Taşıt yolu 3 şeride çıkarılırken, yan yol, çift yönlü bisiklet yolu, ağaçlandırma ve aydınlatma çalışmaları yapılacak. Baştan aşağıya yenilenecek olan Antalya yolundaki çalışmalar bu yıl sonuna kadar tamamlanacak. Burası seyahat sağlığı açısından alt seviye olan bir yoldu. Denizli’nin bugünkü imajına yakışmayan bir noktadaydı. Karayolları Bölge Müdürlülüğü ile işbirliği içindeyiz. Buradaki kavşaklar ve dönüşlerle ilgili herhangi bir değişiklik söz konusu değil. İşin akışı gereği geçici kavşak düzenlemeleri yapılacak. Yollar bittiğinde kavşaklar aynı noktada olacak. 3 etap halinde yapılarak inşaat 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacak.”